Kampeerauto van het jaar 2020 - Categorie halfintegralen

Dit zijn de genomineerden in de categorie halfintegralen voor de NKC-verkiezing Kampeerauto van het jaar 2020.

Rapido C56

 

Het gamma van Rapido is bijzonder ruim: van buscampers tot heuse liners. Met de nieuwe Serie C voegt de Franse fabrikant een nieuwe categorie toe: die van de smallere halfintegralen. Dat is fijn op smalle wegen in de bergen of in de stad. De drie indelingen die worden aangeboden hebben een buitenbreedte van slechts 217 centimeter. Dit maakt ze bijzonder wendbaar in het verkeer, bij het parkeren en het stallen. De genomineerde is de Serie C56. Met een lengte van slechts 599 centimeter doet hij qua wendbaarheid niet onder voor een buscamper. Wat deze Serie C56 bijzonder maakt is de slaapkamer in de vorm van een Frans bed, met aanpalende badkamer. Het is een indeling die sinds de komst van het vrijstaand bed verdwenen was, maar sinds vorig jaar opnieuw opduikt. Het voordeel is dat beide slapers er vrij autonoom kunnen in- en uitstappen. Standaard krijgt de C65 een Fiat Ducato met 140 pk onder de motorkap.

Prijs vanaf € 68.900
Maten (lxbxh) 599 x 217 x 275 cm
Maximaal gewicht 3.500 kg
Rijklaargewicht 2.760 kg
www.rapido-camper.nl  

 

 

Adria Matrix 670 DL

 

In Slovenië is besloten voor modeljaar 2021 zowel de Coral als de Matrix grondig onder handen te nemen. Zo ontstond een compleet nieuwe generatie kampeerauto’s, waarbij de fabrikant grote veranderingen heeft doorgevoerd als het gaat om woonstijl, comfort, praktisch gebruik en technologie. Wat dit laatste betreft bijvoorbeeld Adria MACH, een optionele applicatie waarmee licht, verwarming en koeling aangestuurd kunnen worden. In de Matrix is een technische dubbele vloer aanwezig, waarin niet alleen alle techniek is opgeborgen, maar waarin ook extra bergruimte is gecreëerd. Ook de verswatertank is hierin ondergebracht, voor een betere gewichtsverdeling en een lager zwaartepunt. Binnen is veel aandacht besteed aan isolatie en luchtcirculatie. Verder is er opmerkelijk veel leefruimte en wooncomfort. Dankzij de loungebanken in plaats van een hoekzit ervaar je meer ruimte. Het zonnedak en het panoramadak versterken het gevoel van licht en ruimte. In vergelijk met de verder identieke Coral biedt de nieuwe generatie Matrix biedt meer slaapplekken, dankzij het hefbed aan de voorzijde.

Prijs vanaf € 82.495
Maten (lxbxh) 748 x 229 x 290 cm
Maximaal gewicht 3.500 kg
Rijklaargewicht 3.091 kg
www.adria.nl  

 

 

Laika Ecovip L 3009

 

Wie Laika zegt, zegt Ecovip. De Italiaanse camperbouwer voert het type al meer dan 28 jaar. Voor 2021 is de serie helemaal opnieuw ontwikkeld. De jury heeft de Ecovip L 3009 geselecteerd: een echte familiecamper. De moderne Italiaanse styling van het interieur valt meteen op. Donkere houtkleuren zijn gecombineerd met hoogglans witte kastkleppen. Zoals het Laika betaamt, zijn die natuurlijk voorzien van eigen handgrepen. Die lijken trouwens bij een eerste blik afwezig. Bij het beetpakken blijkt de strakke roestvrijstalen strook aan de onderkant van de bovenkastjes te kantelen, waardoor de kleppen ontgrendelen. De L3009 heeft twee enkele bedden achterin, waar je in een handomdraai een groot tweepersoonsbed van maakt. De hoekkeuken heeft een ruim werkblad met twee spoelbakken. Boven de zitgroep hangt een hefbed, waar twee volwassenen of drie kleine kinderen een slaapplaats kunnen vinden.

Prijs vanaf € 83.490
Maten (lxbxh) 699 x 225 x 290 cm
Maximaal gewicht 3.500 kg
Rijklaargewicht 2.928 kg
www.laika.it/nl   

Breng je stem uit

Het is niet meer mogelijk een stem uit te brengen. Dit was mogelijk tot 1 november 2021.