Camperplaats De Driest is overlast beu


Afval dat in de bosjes of in blikvangers verdwijnt, vuilwatertanks die worden geopend bij het verlaten van de camperplaats: eigenaar Gert Sluiter van camperplaats De Driest in Putten is de misdragingen op zijn locatie meer dan beu. “Als het zo doorgaat, stop ik ermee. Het moet namelijk wel leuk blijven”, zegt Sluiter.

 
Camperplaats De Driest is een rustige camperplaats, in het buitengebied zuidelijk van Putten, voor maximaal zestien campers. Gezien de beoordelingen op Campercontact.com zijn de gasten over het algemeen behoorlijk tevreden: het is er stil en rustig en ’s nachts kan het er pikdonker zijn. De locatie heeft echter geen voorzieningen, zelfs geen afvalbak. Maar daar is het tarief dan ook naar: Sluiter vraagt slechts een vrijwillige bijdrage. “Dat levert net genoeg op om de kosten te dekken”, zegt de eigenaar.

Kippenbotten en makreelkoppen

Het lijkt een succesformule, maar het werkt niet goed. Sluiter: “Voorheen had ik afvalbakken, met het opschrift dat mensen hun vuil in gesloten zakken moeten aanbieden. Maar ik stond regelmatig afgekloven kippenbotten en makreelkoppen eruit te vissen, dus ik heb die bakken weggehaald. De mensen moeten nu hun afval meenemen. Nu krijg ik klachten van de gemeente dat camperaars de blikvangers buiten het terrein gebruiken.”

En zo kan Sluiter nog wel even doorgaan. “Als service heb ik een paar stopcontacten om telefoons en fietsaccu’s op te laden. Wat denk je: mensen rollen hun haspel uit en sluiten de camper aan. Los van dat het systeem daar niet op is berekend: ik draai voor de kosten op.” Voor de toiletcassette hebben sommige camperaars ook een oplossing: die wordt geleegd in de bosjes. Daar staat gelukkig wel een royale vrijwillige bijdrage tegenover. “Al gooien sommige mensen ook kiezelsteentjes in de bak. Dat maakt namelijk ook geluid.”

Lol is eraf

“Mijn woning staat achter een heg, dus ik heb geen direct zicht op de locatie en ik weet niet wie zich hieraan schuldig maakt, maar waarschijnlijk zijn het er maar een paar. Maar als het niet verandert, zet ik er komend voorjaar een punt achter. Helaas moeten dan de goeden onder de kwaden lijden. Het is niet anders, maar op deze manier heb ik er geen lol meer in. En daar was het me om begonnen.”

De sitecode van camperplaats De Driest op Campercontact.com is 42238.

Reacties


Wat een reacties.. Ik begrijp hier niets van. Als onze mede camperaars ogen in hun hoofd hebben weten ze dat het verhaal van de beheerder klopt. Er zijn nu eenmaal een x percentage camperaars die schijt hebben aan alles. Maar hier geven sommigen een reactie waarvan ik denk dat ze ofwel blind zijn of zelf tot die categorie behoren waarover we het hier hebben. Zelf hebben we het vaak genoeg gezien dat men het afval achter laat of dat de kraan van de grijswater tank "per ongeluk" nog open stond. In België, west endebad, liepen ze als het donker was de duinen in om hun cassette te lozen. En als je er iets van zegt zijn ze nog verbaast ook. En nu is het over en uit. je mag er niet meer staan. Ik wens de beheerder veel wijsheid en hoop dat hij zijn plezier in de camperplaats weer terug krijgt
MW Slotergraaf,
Wie gaat er met toilet afval (en hoe verzamel je dat) naar een camperplaats om het daar in de bosjes te dumpen? Natuurlijk komt dat van een camperaar. Helaas zijn camperaar ook maar mensen, waarvan sommige het idee hebben dat de wereld om hen draait en zich niets aantrekken van wat hun handelen anderen aandoet. Aan de andere kant is het niet altijd eenvoudig om een stortplaats voor wc-afval e/o grijs water te vinden in NLD. Kijk maar eens naar het aantal serviceplaatsen ten zuidwesten van de lijn Amsterdam - Arnhem op de NKC-app. Misschien dat gemeenten daar wat meer (desnoods betaalde) faciliteiten voor zou kunnen plaatsen.
AJ
Ria: de camera hangt er inmiddels!
Mw. Slotegraaf moet wel ziende blind zijn. Op nagenoeg elke camperreis, met nadruk op nagenoeg, heb ik gezien dat camperaars vuil water loosden op een manier die niet is toegestaan. Als je er iemand al op aanspreekt krijg je de opmerking dat dit jou niets aangaat, dat het maar een restantje is, nadat de tank met behulp van een emmer is geleegd, de bekende vinger en "ik begrijp u niet". En wat lost een foto op? Naar de politie? Die zien je aankomen. En proberen de identiteit van de dader te achterhalen via het kenteken is niet mogelijk c.q. in strijd met de privacy.
Wij staan regelmatig op camperplekken in heel Europa. Meestal is alles heel proper....! Het valt echt op. Spijtig dat een enkeling het verpest voor een hele grote camperaars die wel heel netjes zijn. Hopelijk blijft deze camperplek toch bestaan...!. Succes.
Na veel reacties hier gelezen te hebben valt mijn mond open van verbazing , wij camperen al ruim 14 jaar en staan ook veelal op vrije plaatsen , camperplaatsen , bij boeren enz. , maar wij zijn echt nog nooit camperaars tegengekomen die zelf vuilwater loosden op een plek waar het niet mocht, of het afval zomaar lieten rondslingeren , echt mijn man en ik verbazen ons hier echt over dat er zo geklaagd wordt over camperaars terwijl wij 14 jaar ook op zulke plekken komen en staan in binnen zowel buitenland en hebben dit echt nog nooit meegemaakt of gezien dat een camperaar zich niet aan zijn fatsoenlijke regels hield met afval of lozen . Ik zou ook heel graag dan van al die mensen die zoveel zien gebeuren door camperaars , foto´s hier willen zien , want we kunnen allemaal heel gemakkelijk een vinger wijzen , maar wie levert nu eens het bewijs ?? Tot op heden heb ik niet 1 bewijs gezien hier , alleen maar gepraat , maar daar kun je verder niets mee . Dus kom met foto´s waar op te zien is dat een camperaar illegaal aan het lozen is of illegaal afval dumpt , zolang er geen echt hard bewijs er voor is kunnen het ook gemakkelijk anderen zijn die s,,nacht hun toilet komen leeggooien in de struiken en wat afval dumpen zodat het lijkt of de camperaars dat gedaan hebben , de dader staat er immers niet meer bij ? En wie anders moet het gedaan hebben , er staan alleen maar campers , dus .....
Misschien een camera ophangen om te kijken wie dit doet en of het wel mensen met een camper zijn die dit doen.
Name en Shame. Bij na iedereen heeft tegenwoordig een smart telefoon . Filmen deze aso figuren en op YouTube zetten. Wij noemen deze gasten, ( de schaars bedeelden) met gezond dan.
Zonder handhaving werken regels niet, ook fatsoensregels niet. Het zijn altijd anderen die de normale fatsoensregels overtreden, zelf doen we dat natuurlijk nooit. Jammer dat ook een flinke groep camperaars het fatsoen niet op kan brengen om na gebruik 'n plaats onbezoedeld achter te laten. Ik kan goed begrijpen dat er weerstand kan zijn om deze nieuwe "nomaden", zo u wilt "woonwagenbewoners", te ontvangen c.q. te faciliteren.
Even de reacties doorgelezen, maar wat een vooroordelen. Mensen met een dure camper, maar ook die met een goedkope camper of ouderen die er een zooitje van maken. Sorry allemaal, maar het komt overal voor, of de camper nu 20 of 2 jaar oud is, 12 meter of 5 meter lang.

Wij zijn al diverse keren op deze camperplaats geweest voor een weekend. Je komt met een volle watertank, een lege vuilwater en wc tank en als je weggaat neem je het allemaal weer lekker mee. Thuis hebben we een toilet en daar legen we de cassete in, het vuil gaat thuis in de vuilnisbak en het vuilwater wordt afgetapt en gaat thuis het riool in. Zo moeilijk is het toch niet?

Het verandert niet als je er een verplichte betaal plek van maakt, want je komt dit gedrag overal tegen. Mannen die achter de camper gaan staan plassen om de wc maar leeg te houden, je zou toch eens vaker met de cassette moeten gaan lopen.
Hondendrollen die niet meer opgeruimd worden, jammer.

Maar ook op campings zie je dit gedrag, afwaswater wat de bosjes wordt ingegooid, even snel de aardappelen in het gras afgieten, oh waar laat ik het vocht van mijn blikje zalm, nou in het gras maar. Men denkt niet na over de volgende gast, die zit in de stank en het ongedierte. Jij bent er vanaf en dat is het belangrijkste.

Mensen neem je troep mee als er geen behoorlijke manier is om het kwijt te raken.

Familie Sluiter, ik hoop dat jullie niet stoppen, wij staan met heel veel plezier bij jullie, heerlijk rustig, lekker fietsen, gewoon een weekend ontspanning.
Veel mensen roepen wel wat, maar hoe zit de vork nu eigenlijk in de steel? Mij lijkt het, dat als je bij de NKC als camperplaats geregistreerd bent je wel over een vergunning moet beschikken. Overigens mag je zonder vergunning nergens in een kampeermiddel (laten) overnachten. Als je als ondernemer een camperplaats wilt exploiteren moet je ook durven investeren. Ik ken geen camperplaatsen waar alles goed geregeld is en er desondanks door gebruikers een zwijnenbende van wordt gemaakt. Wat niet wil zeggen dat het in andere gevallen wel aanvaardbaar is.
Nog even een toevoeging

Er is heel dicht bij de camperplaats een camping , heeft de beheerder ook al uitgezocht of er geen sabotage vanuit de camping kan gebeuren ?? Campings zijn vaak niet blij met camperplaatsen in de buurt ( denk aan Recron belangen) Als ik het zo bekijk kan men lopend naar de camperplaats en wat is er mooier dan dat de beheerder het zat wordt door al die rommel die er gemaakt wordt ( weet hij zeker dat het camperaars waren ) en besluit om de camperplaats op te heffen ?? De camping lacht , het doel is bereikt , camperplaats weg . Ik zeg niet dat dit bij deze camperplaats zo is , maar je moet wel bewijs op tafel leggen om camperaars de schuld te geven dat zij het doen , we weten allemaal dat campings met in hun kielzog de Recron alles in het werk stellen om het de camperplaatsen zo moeilijk mogelijk te maken , het liefst ze verbieden . Ik zou de beheerder toch willen aanraden om goed uit te zoeken , wie deze rommel maakt , want het zal echt niet de eerste camperplaats zijn die door anderen wordt bevuild en daardoor wordt opgeheven . Ok dit hebben we zelf meegemaakt dat een prachtige locatie CP dicht ging door overlast (bevuiling) en wat bleek ?? s´avonds kwamen daar ook stelletjes in auto´s en drugsdealers enz. en die gaven de overlast terwijl de camperaars er voor aangezien werden ( zelf er gestaan en gezien hoe dat werkte , onvoorstelbaar , maar de mooie CP werd opgeheven , helaas , met dank aan de echte veroorzakers . Zo kan er ook misstanden optreden door derden
Ken de camperplaats zelf niet maar wij hebben nog nooit meegemaakt dat een camperaar er een zooitje van hun plekje maakte , daar wij toch al zo´n 14 jaar camperen en juist ook zulke camperplaatsen uitzoeken . Wat wij wel opmerken is dat er soms grote mooie dure campers het terrein op komen en de volgende dag ongezien ( in de vroege morgen uren) weer vertrekken de volgende dag en dan niet betalen . Komen s´avonds later aan ( dus beheerder is vaak al langs geweest) en vertrekken dan de volgende ochtend als iedereen nog slaapt , Dat hebben we wel meegemaakt , maar dat camperaars het eigen ¨ nest ¨ bevuild hebben we in al die jaren nooit gezien. Wat we wel meegemaakt hebben dat er soms gewone auto´s komen en dan even op een camperplaats komen pauzeren en hun meegebrachte ( MacDonald) eten opmaken en dan hebben we meerdere keren meegemaakt dat de deur open ging , hup hun vuil dumpten en zelf weer van het terrein vertrokken met het achterlaten van hun vuil , zodat wij en enkele mede camperaars de rommel opruimden Dit hebben we meerdere keren op verschillende camperplaatsen meegemaakt en dan krijgen camperaars de schuld terwijl geheel anderen de rotzooi maken , dus maak direct melding aan de beheerder van het terrein dat er vuil wordt gedumpt en neem kenteken op en geef dat door , het liefst met een fotootje (mobieltje) erbij , zodat de dader gepakt kan worden . Het is zo gemakkelijk om de camperaar de schuld te geven , maar zijn daar bewijzen voor of wordt dat vermoed ?? Reken erop dat ook auto´s op zulke terreinen vaak vrije toegang hebben en juist vaak rustige plekjes opzoeken om te eten of iets te verhandelen ( wat wij ook gezien hebben) en die dan hun rotzooi achterlaten en zeker als er geen zicht op het terrein is kan er van alles gebeuren wat de beheerder zelf niet ziet en dus ook niet in de gaten heeft dat er ook anderen op zijn terrein komen dan enkel camperaars . Dit is onze ervaring
Wat ons ook minder blij maakt, is dat er een compleet nieuwe camper generatie op de Camperplaats komt. Wij camperen al heel wat jaartjes en zien dat de mentaliteit van andere camperaars anders is dan vroeger met deze gevolgen. Waarom, het is zo jammer. Je rommel meenemen is helemaal niet zo moeilijk.
ik woon in Hoek van Holland en daar zijn 5 plaatsen voor campers gerealiseerd aan de Waterweg. Zelf ook een camper maar schaam me ook voor het gedrag van de camperaars daar. Schots en scheef, vaak te veel op plaatsen waar het eigenlijk niet mag 0f dwars over 2 plaatsen staan. Dagjesmensen die daar al jaren lekker op het gras komen zitten kunnen vaak niet door de ingang bij een muurtje en ik hoorde zelfs een paar ouderen een grote mond krijgen van camperaars die de toegang blokkeerden met stoeltjes, . Grote dure campers en dan geen geld over voor de camping in de Hoek met losplekken enz.. Er is sprake van uitbreiding van plekken maar ik hoop dat dit niet doorgaat of dat ze de plekken verplaatsen naar een verder op gelegen parkeerplaats zodat de dagjesmensen weer kunnen genieten,
Wat inderdaad een walgelijk verhaal. Ik hoop niet dat ik me straks moet gaan schamen om met de camper op stap te gaan vanwege wangedrag van anderen. Overigens ook onbegrijpelijk hoe sommige mensen reageren. Hoe moeilijk kan het zijn om je naar behoren te gedragen, ook op plaatsen waar geen voorzieningen zijn en waar je niet hoeft te betalen.
Neem je eigen rotzooi mee en loos dit op een geschikte plaats. Lijkt mij niet moeilijk en vanzelfsprekend.
Zelf heb ik dit gedrag gelukkig nog niet meegemaakt en ik hoop dit ook net mee te maken. En dan voor degene die zich hier aan schuldig maakt. Ik zelf ben namelijk ook een aso, maar dan op een andere manier. Zeker in het geval mijn omgeving geweld wordt aangedaan.
Dus hufters, laat het achter zoals je het zelf graag aantreft.
Weg met de recron, betutteling ,van de hoogste categorie weg er mee
Camperhufters horen niet thuis bij de NKC en ook niet op een camperplaats. Ze verpesten het voor alle anderen die camperen nog steeds als een soort kamperen zien en waar je je eigen troep opruimt. Deze asobiggen gaan maar ergens ander staan in een varkenstal bijvoorbeeld. Met excuus aan de varkens.
Het zal niets uitmaken als er geld wordt gevraagd, ook mensen met veel geld kunnen zich erg misdragen. Maar dit gaat over goed fatsoen. Je bent bij iemand te gast. op een heerlijk plekje. Als gast ga je geen eisen stellen, geen troep maken, je houdt je aan de regels en als dank doe je wat in de bus. En dat je er niet kunt lozen is prima, als je cassette na 2 dagen vol is vertrek je en kan een ander ook van deze plek genieten. Dat is ook de lol van het camperen, in vrijheid rondtrekken :)
Wij stonden een paar keer op deze ( een van de mooiste camperplekjes van Nederland ) Heb een groot deel van de reacties gelezen, maar de aangedragen oplossingen kunnen
helaas niet gerealiseerd worden. Het probleem is, dat de eigenaar geen vergunning krijgt om een camperplek te realiseren. Want iedereen die zoiets wil krijgt gelijk de Recron op zijn nek. Bij deze organisatie moet iedereen protesteren !!!
Daarom heeft de eigenaar er een gratis plek van gemaakt.
In plaats van een bijdrage en een bos bloemen, krijgt deze dus stront voor dank. Jan Alkema
Kan me voorstellen dat deze camperlokatie helaas gesloten gaat worden. Type camperaar verandert met de jaren. Mijn eerste camper kocht ik in 1996 en die was 8 jaar oud en die rijdt nog steeds, maar nu rijdt iemand in die camper die verder geen kosten kan of wil maken en daar is het gedrag ook naar. Niet kunnen betalen voor voorzieningen om te lozen, dan gewoon in de bosjes, dat is de mentaliteit. Geweldig volk.
Optie: Ik zou 25 Euro borg vragen en bij goed gedrag retourneren. Goed gedrag wordt dan beloond, vergt wel enige controle.
Ik heb alle begrip voor de eigenaar. Het is nooit gemakkelijk om een camperplek rendabel te maken. Er gaan veel onbetaalde uren in zitten. Des te meer frustratie als iemand daar misbruik van maakt.
Ik denk dat dit een maatschappelijk gebeuren is dat moeilijk is te keren.
Wij zijn nu 3 zomers op pad geweest maar wij hebben dit soort negatieve zaken nog nooit mee gemaakt.
Wij zochten de camperplaatsen online op, gesorteerd op toilet en douche, tussen de 12 en 15 euro en wij zijn nog niet teleurgesteld geweest,
Wij staan indien mogelijk nooit meer op camperplaatsen. Ergeren ons dood aan de in steeds grotere groep aso-camperaars.

Voorbeeld: er zijn vijf camperplaatsen, opstelling zo ruim dat ze door drie campers ingenomen worden, twee aansluitingen op een stroompunt, vuilwatertank open laten staan, etc. En zo kun je wel doorgaan.

Gelukkig staan steeds meer zeer betaalbare campings open voor campers.
Wat een reacties. Over de inhoud van sommigen verbaas ik mij zeer. De eigenaar van de camperplaats moet helemaal niets. Geen stroom, geen water, geen afvalbak en geen stortplaats voor het legen van vuil water en toilet. Het is een plaats bedoeld voor camperaars die geen voorzieningen willen/nodig hebben, Dat impliceert dan automatisch dat je slechts één of twee dagen kunt blijven. De eigenaar stelt toch zijn grond ter beschikking. Wees er dan zuinig op en laat niet als dank jouw rotzooi achter. Advies aan de eigenaar: Maak er een mooie plek van met voorzieningen en betaling. Voor alle voorzieningen is dan een prijs van 8 tot 12 euro best acceptabel.
Camperaars heb je in allerlei soorten en maten en ze lijken veel op gewone mensen. Je zou kunnen zeggen dat ze een afspiegeling van de maatschappij zijn en daar gaat ook één en ander fout. Sommige mensen zijn asociaal en onverbeterlijk en die moet je voortdurend goed in de gaten houden en zo weinig mogelijk kansen geven om zich te kunnen misdragen. Je kunt je ergeren aan menselijk gedrag maar als de pakkans laag is gaan velen van ons wel eens over de schreef, of het nou om hondendrollen gaat of iets te hard rijden. Als je een camperplaats pretendeert te zijn waar meerdere dagen verbleven mag worden, dan horen daar ook (uiteraard tegen betaling) minimale voorzieningen en enige vorm van toezicht bij, anders vraag je om problemen, zoals ook in het geval van de Driest blijkt. Hier zal dus een keuze gemaakt moeten worden: investeren of stoppen.
Aanpakken die lui, zet er maar een camera neer.
Kijk naar de maatschappij om je heen! Intolerantie en asociaal gedrag alom. We kunnen de smeerpoetsen er alleen op aanspreken - met risico van een grote bek of erger - en dat doe ik dan ook. Ik zou er voor pleiten toch een redelijke vergoeding te vragen, het is geen garantie dat de viezeriken wegblijven, maar er is in ieder geval een drempel. Jammer dat de grote groep welwillenden weer moeten lijden onder tuig van de richel. Laten we hopen dat deze mooie camperplaats behouden blijft.
'Asociale' figuren VERZIEKEN steeds vaker ons mooie camperleven! We moeten de sociale controle, samen ter plaatse, verder opvoeren en elkaar hierop aanspreken. Liefst met medestanders, want sommige reacties van dit 'tuig' is vaak ook niet mals! We komen door zulke lui steeds vaker als camperaar negatief in het nieuws en verdwijnen er steeds meer mooie camperplekken. Gevolg is dat we straks alleen op (dure) campings moeten staan met beknellende regelgeving.
Een kleine oplossing in beschreven situatie is misschien dat de gemeente een grote afvalbak plaatst en leegt en (helaas) camera's installeren. Een duidelijk zichtbaar alarmnummer (bijv. 06nr. eigenaar), bij waarnemen van asociaal gedrag.Wij hebben daar 2 dagen daar met plezier gestaan.
Gelukkig hebben wij voorzieningen om met onze kleine camper ruim 14 dagen vrij te kunnen staan. Campers tot 3500 KG hebben standaard deze voorzieningen bij aankoop niet. Misschien een tip aan de Fabrikanten.
Een loospunt met watervoorziening in de gemeente Putten kan de oplossing zijn.
( S´morgens even lozen dan is je plaatje er nog.)
In de toekomst zal men toch tot Europees registratie systeem voor campers voor vrije overnachtingen moeten overgaan .
Misschien foto of filmpje maken als je dit soort dingen ziet en dit op youtube zetten dan leren ze het misschien af of andere mensen te duperen. Gratis staan en dan ook nog voor overlast zorgen dien ze maar lekker thuis.
Diep triest, dit soort hoort niet in een camper op stap te gaan
en het verpesten voor de echte camperaar. We krijgen gelukkig in Nederland wel steeds meer camperplaatsen maar de voorzieningen zoals in de omringende landen blijft achter.
Al blijven dit soort asocialen als het maar 2 euro kost zich helaas misdragen.
Uiteraard is niemand blij met asocialen. Zeg je er wat van dan haalt men de schouders op, of je krijgt een snauw. Wat mij betreft "Name & Shame".
Betalen helpt niet en noteren van kentekens zal ook niet helpen, want dan moet er een camera (kosten) neer gehangen worden, die dan een te lange lijst geeft. Niet alleen van Nederlanders, maar ook van buitenlanders. Bovendien zou iemand af en toe naar die kentekens moeten kijken en notoire associalen boven aan zetten..
Op de campercontact zie je ze ook . Praten over allerlei voorzieningen, zie ook hier boven in deze lijst reacties,, terwijl ze hun reis en de voorzieningen, die ze nodig hebben, op tijd kunnen uitvoeren. Een ander op kosten jagen, terwijl je zelf niet kunt plannen. Wij moeten zelf de kosten dragen met goede zelfvoorzienende auto's.
Ja ,jammer dat het Door dat soort gasten verziekt wordt.
Probleem in Nederland is idd te weinig sanitaire voorzieningen zijn .
De oplossing lijkt mij ook om dat soort gasten te vermijden ,gewoon een prijskaartje eraan hangen en evt betalen aan een slagboom .
Maar dan wel een nette prijs .
Jammer dat deze Camperplaats zo misbruikt wordt, zie het zoals al eerder opgemerkt is op meerdere plaatsen gebeuren, mischien dat b.v camera toezicht wat helpt.

En dat de camperaars elkaar hierop aanspreken..

Wij zijn nog niet vaak op dergelijke plaatsen geweest, want we vinden een camperplaats met voorzieningen en controle van de uitbaters in de meeste gevallen gemakkelijk en proper.
We doen dit nu 15 jaar en in het begin stonden we ook soms op dergelijke plaatsen en toen al zagen we dergelijke dingen.
Wat niet duur is en gemakkelijk is een nacht-bewegingscamara. Die kan je op de plaats waar het meest geloosd wordt omhoog hangen en zoals bij sommige plaatsen al gezien is, een foto omhoog hangen van de lozer. Ze komen vaak op dezelfde plaatsen om dit te doen en zullen snel verdwijnen.
Wij hebben ook op uw camperplaats gestaan familie Sluiter. Wat ligt die er fantastisch, wat een rust. Het zou toch zo jammer zijn als zulke mensen als u er mee zouden stoppen. Het is zo'n kleine moeite om je afval zelf mee te nemen, maar asociaal gedrag kom je overal tegen en daar is moeilijk tegen op te treden. Mijn vrouw en ik begrijpen het als u stopt, maar willen u graag een hart onder de riem steken en pleiten om open te blijven voor al die goede camperaars die ook graag komen in Putten op de mooie Veluwe komen.
Ik ben reisbegeleider en neem jaarlijks 120 camperaars mee en doe dat 11 jaar en zie dat de groep met vervelende mensen alleen maar groter wordt
Waar ze ook komen maken ze maken problemen ze komen met een camper van hondertduizend euro voor gereden en maken ruizie over een rolletje closetpapier over wifi,tv,breken takken van bomen om ruimte te hebben voor hun schotel, schoonwaterslang gebruiken om wc te spoelen en niemand kan deze lui stoppen in hun manier van rotzooi maken
Ik zou tegen campings en camerplaats willen zeggen maak een zwartboek van deze lui en wijger ze een plaats


Ik sta regelmatig op dit soort leuke plekken. Je ziet het gewoon misgaan. Veelal ok oudere camperaars waarvan je nog zou verwachten dat ze normen en waarden hebben meegekregen.
Ze doen net of ze achterlijk zijn, zetten de camper op plekken waar zij goed zitten zonder rekening te houden met een ander.
Als het vol is gaan ze er toch nog net even naast of voor je staan. Blijven ook veel te lang op de plek camperen.
Tenslotte zij komen er al jaren.
Je ziet dan al snel dat dit misgaat.
En jawel hoor, dan wordt zo.n initiatief van Dhr van Driest te niet gedaan. Wat jammer.
Laten wij camperaars naast naar ons zelf te kijken ook eens wat vaker naar de ander kijken. En rekening houden met de ander.
Camper al meer dan 20 jaar. Gebruikte vroeger een boekje met overzicht serviceplaatsen en tegenwoordig de fantastische NKC camperplaatsen app. Er is altijd wel een mogelijkheid tot legaal lozen. Zo jammer, dat sommigenhet voor anderen uit luiheid verpesten 👎
Wat een asociale camperaar heb je erbij.Als ik het zie dan spreek ik ze er zeker op aan.Straks weer een mooie super rustige plaats weg😢Mensen,waardeer toch eens deze mensen die jou een mooie plek gunnen
Vele nadelen passeren hier de revue. In mijn beleving is een camperplaats eem plek waar je mag overnachten in je camper. En als camperaar ben je doorgaans selfsupporting. Wil je voorzieningen ga dan naar een camping of serviceplaats maar verwacht dat niet op elke camperplaats. Als je vrij kampeert in Frankrijk of Scandinavië moet je ook self supporting zijn. En doorgaans zijn dit soort camperplaatsen niet bedoeld om meerdere nachten te staan.
Ga dan maar met een caravan op pad.
hier blijkt maar weer uit dat er gewoon geld gevraagd moet worden.
wij hebben van de zomer op deze prachtige plaats gestaan.
achter de deur een stekker voor de telefoon of accu s voor de fietsen ,nee ga je die aan je camper hangen !!
onder de camperaars heb je dus ook tokkies schandalig!!!
ik heb hem er niet op kunnen betrappen anders had ik er zeker wat van gezegd maar de buurman ging altijd richting de bosjes, raden waarvoor.
slagboom automaat ,container en minimaal 7 euro vragen
is schijnbaar de enige manier om dit soort profiteurs te weren
Kees Parent
Zeer, zeer triest dit soort misdragingen van asociale camperraars. Waarschijnlijk zijn ze ook geen lid van de NKC. en zullen ze deze reacties niet lezen.
Begrijpelijk dat de eigenaar overweegt de plaats op te heffen, maar mogelijk dat plaatsen van (dummies) camera's met bordjes erbij dat over eigendommen gewaakt wordt een positieve draai aan deze asociale houdingen kan geven.
Wij "werken" voor Facile en Route en zien zeer veel camperplaatsen. Dit is er eentje die je kan scharen onder "uniek plekje".
We zien onderweg tijdens bezoeken van CP's heel veel slechte dingen van medecamperaars. Hebben niet het benul dat het niet gepikt gaat worden en dat we het uiteindelijk met zun allen zelf oplopen.
Dat is erg jammer. Het is een super mooie plek. Dus camperaars. Wees zuinig op deze mooie en ook nog gratis plekken
Dat is erg jammer. Het is een super mooie plek. Dus camperaars. Wees zuinig op deze mooie en ook nog gratis plekken
Wij hebben hier al twee keer gestaan. Beide keren met veel plezier! Ik vind het als camperaar vrij normaal dat je op een gratis camperplaats geen mogelijkheden hebt zoals lozen en electriciteit. We gaan dan ook gewoon na één of twee nachten ‘gewoon’ weg en zoeken een plaats met voorzieningen op om de tanks te legen/vullen, afval weg te gooien en de camper weer op te laden.
Wil je dat allemaal op iedere camperplaats, zoek dan gewoon een betaalde plaats!
Misschien net als in Brüggen Duitsland de kentekens noteren op een groot bord van de mensen die zich misdragen en niet meer welkom zijn
Ik heb dit ook een enkele keer gezien, niet de kans gekregen om er wat van te zeggen. Wat ik wel vind is dat we in Nederland wel veel kampeerplaatsen hebben waar geen voorzieningen zijn. Heb ook wel eens een dag met een afvalzak rondgereden voordat ik die kwijt kon. En na twee dagen is toch wel prettig als je je toilet kunt legen en water kunt verversen. Ik wil best betalen als deze voorzieningen aanwezig zijn. Zelfs als ik ze niet gebruik.
In Duitsland en Frankrijk is dat gelukkig beter geregeld.
Maar er zijn altijd mensen die ergens misbruik van maken!!!!
Wij mijden de gratis camperplekken altijd, vanwege dit soort acties. en het vaak op een kluit staan van veel campers.
Zorg voor voorzieningen en laat de camperaar betalen voor een overnachting.Staat deze ook geregistreerd en weet je ook wie er een zootje van maakt.
Ik bedoel niets kwaads te zeggen over de goede en nette camperaars, die ook op gratis plekken staan.(want de mens is tegenwoordig snel op z'n teentjes getrapt.
Goed dat de beheerder dit deelt. Triest dat er camperaars zijn met andere normen en waarden. Helaas zie je dit soort gedragingen niet alleen bij camperaars. Als je mensen op hun gedrag aanspreekt, krijg je af en toe verrassende opmerkingen. Samengevat: waar bemoei jij je mee !
De Driest is naar mijn mening een overnachtingsplaats.
Een camperplaats is een plaats waar een KRAAN , PUTJE en een KLIKO is.
Jammer dat mensen er een rommeltje er van maken. Er is maar een oplossing zorgen dat er voorzieningen zijn en daar een markt conform tarief voor vagen.Als je op een camping moet staan moet je ook betalen.We hoeven toch niet voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten.
De laatste jaren zijn er vele camperaars bijgekomen die niet weten wat te doen of hoe e.e.a. hoort. Ik wil hierbij niet alles op de nieuwe "generatie" schuiven, maar persoonlijk denk ik dat door onwetendheid vaak dit soort problemen ontstaan. De doorgewinterde camperaar doet dit namelijk niet en houdt zich keurig aan de regels. Een taak is dan denk ik voor de gevorderde camperaars weggelegd om bij constatering van enig afwijkend gedrag de betreffende persoon daar netjes op te attenderen. Zo werken we met elkaar aan een plezierig campergedrag.
Jammer dat dit soort camperaars het voor anderen verpesten die wel netjes de zooi opruimen en naar het afvalwaterpunt rijden. In ons omringende landen is het al niet anders. Heel erg jammer. Bij het betrappen ervan de toegang ontzeggen tot de camperplaats cq op een soort zwarte lijst plaatsen!!
Meldpunt bijvoorbeeld bij NKC?
Jammer dat mensen er een rommeltje er van maken. Er is maar een oplossing zorgen dat er voorzieningen zijn en daar een markt conform tarief voor vagen.Als je op een camping moet staan moet je ook betalen.We hoeven toch niet voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten.
C J Dekker: Ps wat ik wel een min punt vind als je er 2 a 3 dagen zou staan dat het toilet dan vol is waar moet je dan heen , ik vind dat daar een losingplaats zou moeten zijn .

Ik heb een extra container voor dit soort situaties.
Staat in de berging en loos deze uiteraard op een officiele loosplek ..............
En zo verpest de camperaar het voor zichzelf!
Jammer dat dit zou verdwijnen door enkele rotte appels.
Zoals Piet reeds schreef misschien toch iets vragen kwa prijs.
Dan blijven die boosdoeners (kl.....)misschien weg.
Gewoonweg verschrikkelijk is het.
Wij hebben het ook al gezien.
Als ik het persoonlijk zie gebeuren spreek ik ze aan. En dat moesten meer mensen durven doen. Nemen ze natuurlijk niet in dank af. Of zeg ik het tegen de camperplaats uitbater.
Die mensen doen alles om het voor ons zo aangenaam mogelijk te maken en dan krijg je dat!!!!!
Een mooie camperplaats nog niet gestaan , dat er campenaars zijn die er een bende van maken heb ik ook al diverse keren ervaren, en dit gebeurt ook op betaalde plaatsen . Ik noem enkele voorbeelden , als er geen toezicht is camper lossen en water innemen en weg rijden , stroom op een camperplaat , wel of geen stroom , camperbaas in de avond weg stekker er in oen smorgens om 6 uur er weer uit en snoer weg 3 euro bespaart . en zelfs de vuilwatertank leeg laten lopen en wegrijden . En dan spullen stelen op de camperplaat die sommige mensen even vergeten b.v was plaats vaat en in de wasgelegenhied . Ik heb zelfs mee gemaakt onze kleding hing te drogen aan onze eigen waslijn , bij turgkomst lag onze kleding op de grond hun eigen was er aan met onze knijper , oplossing hun was nat op de grond lijn en knijpers meenemen in de camper . dit waren 2 stellen die ergens gestaan hadden smorgens zeer veel wasgoed hadden de machinus 3 x tot 15 uur bezet hielden dag daarna waren ze weg .
Ps wat ik wel een min punt vind als je er 2 a 3 dagen zou staan dat het toilet dan vol is waar moet je dan heen , ik vind dat daar een losingplaats zou moeten zijn .
Oh dat zou heel jammer zijn als dit prachtige plekje verdwijnt! Misschien toch een prijs vragen , blijven deze “mensen “ misschien weg ! Dan van dat geld camera plaatsen!!
Heb je een leuk plekje , word t verknalt !
Diep en diep treurig dat er blijkbaar een aantal onvoorstelbare hufters onder ons is.
Wat een triest en walgelijk verhaal!
Helaas zie ik als camperliefhebber vaker zit soort dingen.
Heb iemand een keer aangesproken op dit gedrag en kreeg een tirade over me heen waar je bang van zou worden.
Nu ben ik dat gelukkig niet maar als camperaar schaam ik mij voor dit soort tuig.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht