Camperen verboden op stranden Murcia


Met de camper overnachten aan de stranden van de Spaanse regio Murcia wordt niet langer gedoogd. Dat meldt de nieuwssite SpanjeVandaag.

In Águilas zouden verbodsborden zijn geplaatst waarop staat dat overtreders een boete riskeren tot 1.000 euro. De stranden zijn populair onder overwinteraars uit Noord-Europese landen.

Wild kamperen

Volgens de site is het verbod gebaseerd op een decreet uit 1985, waarin het in het wild kamperen aan banden wordt gelegd. Zo is het verboden om binnen een straal van vijf kilometer van een camping te overnachten en op minder dan honderd meter van de openbare weg of van het strand. Deze regels werden echter al jaren nauwelijks gehandhaafd.

Reacties


Dick uit Eindhoven, wij zijn dan ook van eind 70'er jaren aan het Camperen en hebben dus ook de toename met het jaar zien stijgen dat het geen plezier meer is. Hierdoor zijn we eigenlijk wel de zelfde mening als jij.
Het was een kwestie van tijd, maar het is nu zover.
Er overwinteren in Spanje gewoon veel te veel campers.
Overal waar een teveel aan is gaat het fout. Kijk maar eens naar de overvolle snelwegen in ons kleine landje en een mooi weekend op de wegen naar de kust met als gevolg kilometers files. Autorijden in Nederland is al heel lang niet zo erg leuk meer. Wat er nu in Murcia gebeurt was al enige tijd al zo in de regio Algarve van Portugal. De andere kustprovincies in Spanje en Portugal zullen waarschijnlijk ook wel gauw gaan volgen. Per jaar worden in Nederland alleen al duizenden campers verkocht. In Duitsland, Italië en Frankrijk is de camper nog populairder. in het overwinterseizoen en hoogseizoen is tot mijn leedwezen camperen op vrije plaatsen al niet meer doenlijk en dan nog niet te spreken over campers, die al weken op eenzelfde plaats staan. Daarnaast heb ik sinds mijn eerste camper sinds 1979 de vrije plaatsen alleen maar in snel tempo zien verloederen en vervuilen door de schuld van sommige milieuverpestende medecamperaars of camperaars die doodleuk aan of bij de boulevards gaan staan , vl;ak voor de huizen van de bewoners of toeristenhotels en die lui komen daar uiteraard ook in steeds grotere aantallen! Nu worden Spanje's kusten er ook niet beter op doordat de Spanjaarden met het bouwen van een grootscheepse toeristenindustrie met een volledig foute infrastructuur (met huizen, leegstaande villa's, spooksteden, wegen die vanwege de crisis naar niks leiden, appartementen en hotels) èn reusachtige plastic complexen met groente en bloemenkassen hun eigen kip met de gouden eieren hebben geslacht en daarmee op de meeste plaatsen zelfs ook al de lol voor de kampeerder in grote lijnen heeft verpest. De schuld aan het campercontact geven vind ik dus maar voor een klein deel waar. Nee die moeten we zowel bij de Spanjaarden én bij ons zelf leggen. Is de "vrije" kust van Andalusië dan zoveel beter? Kom nou!
Als ik naar Spanje ga, heb ik al een paar jaar de "toeristische" kusten vaarwel gezegd en heb ik ook een taboe gelegd op die reusachtige kustcampings, die trouwens zelfs ook in de winter tjokvol staan met meestal langblijvende (vaak half jaar) Engelse en Nederlandse overwinteraars, die hun verworven stek dan net zo opsieren met de eigenaardigheden, die je ook bij de stacaravans op de Nederlandse campings aantreft zoals wasmachines, bloemperken, meterslange grondzeilen, WIFI, antennes ed. Ik gun ieder zijn plezier en luxe, maar ik camper het liefst in het vrije zonder al die toestanden. Is Spanje en de Algarve dan verloren voor mij. Nee hoor! In het binnenland liggen nog voldoende uitgestrekte gebieden, waar ik met mijn camper nog altijd dat kan beleven, wat ik ook al in de vorige eeuw kon en waarvan ik verwacht, dat dat nog een decennia zo zal blijven.
Pas terug van een rondje Spanje Portugal. In totaal € 50 staangeld betaald in 4 weken.
Een camping gehad voor €17 wat in die 4 weken de slechtste plaats was. Dat is nu net het probleem. De campings en grotere (duurdere) cp's willen niet dat er wild gekampeerd word maar ze hebben zelf niets te bieden.
Wij hebben alles in onze camper dus wij willen en hoeven helemaal niets behalve dan een leuke cp.
Jammer dat het steeds moeilijker word.
Jan
Jammer maar logisch. Naast eerder genoemde redenen: het zijn natuurlijk gedrochten, die plaatsen vol met 'koelkasten'. Landschap verpestend. Je zou maar uitkijken op zo'n kerkhof als je in Gran Alicant woont....Daar komt bij dat sommige camperaars er soms weken (of langer?) staan.
Door rijden naar andelusien daar zijn ze vriendelijker trouwens ik heb nergens nog problemen gehad ligt er gewoon aan waar je gaat staan ik vertrek weer deze. Winter om eind febrweer terug te komen ik sta zelfs op plekken waar het verboden is. Even vragen aan politie en meestal steken ze hun duim omhoog Ligt eraan hoe je het brengt en zo niet even de bergen in en een klein dorpje zoeken nog gezellig ook groet
Tot 2013 waren er amper problemen aan de kust van Murcia
en Cartagena, Toen kwam NKC met een App Campercontact,
Duizenden Engelsen, Duitsers en Fransen kwamen met hun
Smartphones de Playa,s op en waren vol lof over deze service.
NKC is hier duizenden euro,s beter van geworden, maar wij zijn alle mooie plekjes kwijt. Wat ,, van en vóór Camperaars,,
NKC, vriendelijk bedankt !
Ik camper al van af 1984 de eerste zelf gebouwd tot 1989
toen was het behelpen maar wel avonturistisch.
Daarna nieuwe gekocht heb nu de 4e alweer vroeger ging het gemoedelijk onder elkaar, men groeten elkaar onderweg en zorgde dat je geen overlast was voor de omgeving.
Nu zie ik toch een heel andere mentaliteit van kijk eens wat ik heb en de handjes zitten aan het stuur vastgeplakt ik kan het niet laten om te groeten maar reactie nada.
En dan staan ze midden in de woonwijk te overnachten wat dacht je waarom deze maatregel. Wel een camper van een X bedrag maar als wat kost voor de overnachtingen dan wordt het te duur.
En dat is wat ik heb gezien en ervaren door al die jaren.
Trouwens ik Camper nog steeds. Groetjes C.K. Phoenix
Ik denk niet dat ze het parkeer verbod voor campers die in Noorwegen willen blijven overnachten gaan verbieden aan de kust van Noorwegen, ik kom er al 30 jaar achter elkaar en heb er zelfs familie wonen en ze zeggen dat het daar niet zal komen omdat de stranden enkel bij campings liggen en de rest aan de kust zijn rotsen dus als er parking zijn waar je kan staan wordt er niets gezegd en anders staat er een bord dat camperen niet toegelaten is en zal je er ook niet lang staan of de politie staat er en wordt het een fikse boete
Helaas moeten het de echte camperaars het bekopen.
Hier mag of móet men zelf wat van zeggen, dit zijn geen camperaars maar vervuilers die het voor elke camperaar verziekt.
Ik persoonlijk vind vind dat men moet zich hier ontzettend veel voor schamen.
Kom op camperaars zeg hier iets van!!!
Dit kan en willen we niet met zo'n alle!,!!
Aan de costa Blanca . Artikel 32 van de Lay , wet, is het verboden te parkeren langs de Playa. Daarbuiten is het toegestaan.
Dit uit ervaring .
Na Frankrijk, Cote d'Azur en Spanje. Zal mij benieuwen hoe lang het nog duurt voordat ze in Noorwegen maatregelen treffen.
Het strand van El Pint La Marina Alicante geen probleem
We zijn net terug uit Spanje en hebben op een paar plaatsen de verbodsborden gezien. Gezien de overlast die sommige camperaars veroorzaken was dit ook te verwachten. Jammer, het gezegde dat de goede onder de slechte moeten lijden is hier van toepassing.
net terug, niet op alle plekken van toepassing....
Gezien naar de gedragingen van de camperaars en de toenemende drukte de laatste jaren zijn deze beleidsregels te verwachten.
jammer hopelijk niet overal

Meest actuele nieuwsberichten


 • De camperplaats in Sas van Gent

  Camperlocaties Terneuzen niet meer gratis

  In Terneuzen moet straks voor alle camperplaatsen worden betaald. Voor de camperplaats in Sas van Gent, dat onder de gemeente Terneuzen valt, wordt een particuliere exploitant gezocht. Zo meldt PZC (de Provinciale Zeeuwse Courant).

 • Crosscamp lanceert compacte buscamper

  Verhuizen, boodschappen doen, of simpelweg op vakantie gaan. Met de compacte buscamper van Crosscamp kan het allemaal. Crosscamp is het nieuwste merk van de Erwin Hymer Group.

 • Camper ‘net op tijd’ uitgebrand

  Geluk bij een ongeluk: de camper van NKC’er Rob Aaldijk die in de nacht van zaterdag op zondag in het Friese Marum in vlammen opging, bleek goed verzekerd, ondanks dat de verzekering was opgezegd. Dit omdat de brand binnen de opzegtermijn plaatsvond.

Naar nieuwsoverzicht