Feestelijke opening Spaanse camperplaats Vidreres

Na een oproepje op Facebook hebben enkele NKC-camperaars de feestelijke opening van de nieuwe camperplaats in het Catalaanse Vidreres helpen opluisteren. Vidreres ligt in het hart van de Costa Brava, op tien minuten rijden van de prachtige kust en dicht bij Blanes en Lloret de Mar.

“Alles wat gevierd kan worden, wordt hier gevierd”, zegt Jacqueline Honnebier-Weise. Ze woont in Vidreres en is voor veel NKC’ers geen onbekende: ze verzorgt als gids rondleidingen voor de NKC-groepsreizen. Vanwege die band met de NKC wist de jonge en actieve burgemeester Jordi Camps van Vidreres haar al snel te vinden toen hij het plan opvatte een camperplaats te beginnen. De NKC deelde Jacquelines oproepje op de NKC-Facebookpagina en op 31 maart had ze een groepje enthousiaste camperaars verzameld voor de eerste overnachting op de camperplaats in Vidreres. Op 1 april verrichtte de burgmeester samen met de camperaars de feestelijke officiële opening. Aansluitend was er een gezamenlijke wandeling door het dorpscentrum en kregen de camperaars een lekker Catalaans ontbijt aangeboden. Tijdens het ontbijt vroeg de burgemeester om feedback en tips voor het verder verbeteren van zijn camperplaats.

“Ook andere dorpen in de omgeving willen nu camperplaatsen inrichten. Het breidt zich als een olievlek uit”, zegt Honnebier-Weise. “Dat is bijzonder, want campers zijn in Spanje niet overal even welkom.”

Klik hier voor de link voor Camper Parking Vidreres op Campercontact.