Oldtimer mee in de Concorde Liner 1090 GIO

Liefhebbers van klassieke auto’s kunnen hun hart ophalen aan de nieuwe Concorde Liner 1090 GIO: deze elf meter lange camper heeft een speciale garage voor oldtimers. Handig voor rallyrijders of om te kunnen toeren op de vakantiebestemming.

De spoorbreedte en wielbasis in de oldtimergarage van de Concorde Liner 1090 GIO zijn verstelbaar. Zo is de garage aan te passen aan de klassieke auto die mee op reis gaat. Er zijn wel enkele restricties: de auto mag niet langer zijn dan 4,30 meter, niet hoger dan 1,36 meter en maximaal 1.400 kilogram wegen. De achterklep van de Concorde kan helemaal open. Een elektrische lier trekt de auto naar binnen. Afhankelijk van de plek van het trekoog op de oldtimer is de lier links of rechts te plaatsen.

Mercedes Atego 1530 L

De Concorde Liner 1090 GIO heeft de Mercedes Atego 1530 L als basisvoertuig. De 7.7-liter zescilinderdieselmotor levert 299 pk. De buitenzijde wijkt nauwelijks af van de andere liners. Alleen de slaapkamerramen zitten op een andere plek.

Vanwege de speciale oldtimergarage is het interieur enigszins aangepast. Zo is er een nieuw ontworpen ronde zitgroep. De tafel staat op een telescopische poot en is verplaatsbaar. Een televisie van 32 inch maakt het huiskamergevoel in het leefgedeelte compleet.

Luxe en comfort

Concorde gebruikt de keuken uit de Centurion Daily ook voor de Liner 1090 GIO. Het riante keukenblok is voorzien van een kookplaat op gas én inductie, een dubbele spoelbak, een Dometic-koel-vriescombinatie en een magnetron. Natuurlijk biedt deze luxe keuken voldoende opbergruimte en een plaats voor de koffiemachine. Zelfs een vaatwasser behoort tot de opties. De ruime, comfortabele badkamer heeft een grote douche met een handdouche, een handdoekdroger, verwarming en optioneel een regendouche. In de slaapkamer is voldoende plaats voor een riant queensbed.

De Concorde Liner 1090 GIO is verder helemaal naar wens van de koper samen te stellen. Hij is leverbaar vanaf 400.000 euro.