Derde en laatste weegdag in Tilburg

In Tilburg vindt komende zaterdag de derde en laatste weegdag plaats van de campagne Weet wat je weegt van de NKC. Op eerdere weegdagen in Zwolle en Nieuwegein werden in totaal zo'n 150 campers gewogen, waarvan een kwart tot een derde boven het maximumgewicht bleek te wegen, voor de meeste campers 3.500 kilogram.

In Nieuwegein viel het de aanwezige NKC-medewerkers op dat veel camperaars geen enkel benul hebben van het gewicht van de camper. Zo was er een jong stel dat zelf een camper aan het inrichten was, die zonder de nog in te bouwen kasten al aan het maximumgewicht zat. Anderen waren al op weg voor een vakantie en konden worden gerustgesteld dat ze met de volle bepakking niet te zwaar waren.

De NKC houdt de campagne Weet wat je weegt om het bewustzijn rond het campergewicht te vergroten. Wie met een overbeladen camper rijdt, riskeert niet alleen een boete, maar neemt ook een veiligheidsrisico: de rijstabiliteit kan verminderen en de remweg wordt langer. Bovendien kan een overtreding in geval van een ongeval leiden tot lastige discussies met de verzekeraar.

De weging in Tilburg vindt plaats op het terrein van Willem II, Goirleseweg 34, van 10.00 tot 14.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig en aan de weging zijn geen kosten verbonden.