Gratis camperweging in Zwolle

De NKC organiseert ook in 2023 weer verschillende weegdagen voor campers onder het motto ‘Weet wat je weegt’. Op zaterdag 10 juni van 10.00 tot 14.00 uur kunnen mensen hun camper gratis laten wegen op de weegbrug op het terrein van PEC Zwolle.

De NKC wil met deze weegcampagne de bewustwording rondom veiligheid vergroten en tegelijkertijd de drempel naar de weegbrug verlagen. Uit de weegcampagne van vorig jaar bleek namelijk dat meer dan een derde van de campers te zwaar beladen was. In Nederland is het toegestaan om met een B-rijbewijs een voertuig te besturen met een toegestane maximummassa van 3.500 kilogram.

Het is belangrijk om te weten wat het gewicht van de camper is, omdat een te zware camper niet alleen een boete kan opleveren, maar ook de rijstabiliteit en het remvermogen negatief kan beïnvloeden. Daarom roept de NKC camperbezitters op om zaterdag 10 juni met een volgeladen camper naar Zwolle te komen voor een representatief weegresultaat.

De weegbrug staat op het terrein van PEC Zwolle, Stadionplein 20, 8025 CP Zwolle. De toegang is gratis en aanmelden hoeft niet.