Weet wat je weegt

Weet jij eigenlijk wat jouw camper weegt? En dan hebben we het niet over het getal dat op het kentekenbewijs staat, maar het gewicht inclusief de complete vakantiebelading. Belangrijke kennis voor jouw veiligheid en die van passagiers en andere weggebruikers. Daarom organiseert de NKC in juni 2023 een drietal gratis camperweegmomenten.

Datum Stad Locatie Adres Tijden
Zaterdag 10 juni Zwolle Terrein PEC Zwolle Stadionplein 20, 8025 CP Zwolle 10:00 - 14:00 uur
Zaterdag 17 juni Utrecht Terrein Down Under Ravensewetering 1, 3439 ZZ Nieuwegein 10:00 - 14:00 uur
Zaterdag 24 juni Tilburg Terrein Willem II Goirlese Weg 34, 5026 PC Tilburg 10:00 - 14:00 uur


Voor deze weegmomenten hoef je je niet van te voren aan te melden. Ook hoef je geen lid te zijn van de NKC. Iedereen met een camper is van harte welkom. Helaas is het op de mobiele weegbruggen van de NKC niet mogelijk om tandem-assers, trailers of andere combinaties te wegen. De locaties zijn goed bewegwijzerd en bij aankomst word je door een NKC-medewerker begeleid. Rijd je ook langs op één van bovenstaande data en locaties?

Een beladen onderwerp
Uit onderzoek van de NKC blijkt dat veel camperaars niet weten wat de camper weegt waarmee ze op reis gaan. Terwijl dit wel degelijk belangrijk is. Niet alleen omdat je met overbeladen een boete riskeert, maar bovenal omdat het onveilig kan zijn. En wist je dat camperverzekeraars schade niet altijd hoeven te dekken wanneer er sprake is van overbelading? 

Zorg dus dat je altijd bewust bent van je gewicht zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Op deze pagina kom je alles te weten over het gewicht van je camper, waar je verder terecht kunt om je camper te laten wegen en wat je kan doen om af te vallen.