Niesmann+Bischoff toont vernieuwde Flair 880

Vorig jaar waaide er een frisse wind door de Flair-serie van Niesmann+Bischoff: de Duitse camperbouwer gaf de camper een flinke make-over. Een jaar later wordt de Flair 800 getoond op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Als basisvoertuig gebruikt Niesmann+Bischoff de Iveco Daily 70 C 18 met een Euro VI-E-motor. De camper is 8,87 meter lang en daarmee 40 centimeter korter dan zijn voorganger, de Flair 920. Daardoor werd ook de keuken iets korter, maar die heeft nog steeds een afzuigkap, een vaatwasser en een magnetron. Verder zijn de campers wat de indeling betreft gelijk.

Aan de buitenkant werd de camper veel strakker: een modern en sportief ontwerp met vernieuwde ledkoplampen en getinte ramen van echt glas. Kopers hebben de keuze tussen een wit of muisgrijs exterieur.

Niesmann+Bischoff omschrijft de camper binnenin als modern, clean, tijdloos en minimalistisch, maar dat gaat niet ten koste van de gezelligheid. Open zichtlijnen zorgen voor veel ruimtegevoel en de vilten wanden komen de akoestiek ten goede.

Voorin bevindt zich een face-to-face zitgroep die om te vormen is tot een dwarsbank. De enkele bedden bevinden zich achterin. Een in het plafond geïntegreerd elektrisch hefbed is optioneel. Met een aparte douchecabine en een open wastafel is de badkamer ruim. In de cabine heeft de Flair als enige liner gordelspanners en airbags.

In de dubbele bodem is plaats voor alle technische installaties en tanks, waaronder een verswatertank van 370 liter. De camper heeft ook een opbergsysteem met uitschuifbare boxen voor bagage, zonnepanelen en een lithiumaccu van 100 Ah. Dit alles en nog veel meer mogelijke opties is leverbaar vanaf zo’n 249.000 euro.