Niesmann+Bischoff verrast met nieuwe integraal iSmove

Met de Oostenrijkse bergen als decor presenteerde Niesmann+Bischoff deze maand een nieuwe serie integraalcampers, onder de naam iSmove. Deze nieuwkomer verrast op allerlei fronten, te beginnen met een leeggewicht van ruim onder de 3.000 kilogram.

Ismove Ext Web

De iSmove is er in twee indelingen: de 6,99 meter lange iSmove 6.9 E met enkele bedden en de 7.3 F van 7,29 meter lang en een queensbed. Er blijft een flink laadvermogen van respectievelijk 660 en 580 kilogram over.

Out of the box

Voor het ontwerp van de inrichting heeft de bouwer out of the box gedacht en naar eigen zeggen met alle regels gebroken. Het resultaat is een camper die verbazingwekkend ruimtelijk aandoet. Dat komt onder meer door de open zichtlijnen, die maken dat je van voren naar achteren kunt kijken. De face-to-face-indeling met de zitbanken tegenover elkaar draagt ook bij aan het ruimtelijke gevoel. De linkerbank is draaibaar en kan zo transformeren tot twee gordelplaatsen. Dit is een van de zeven iSmove-innovaties waar Niesmann+Bischoff patent op heeft aangevraagd. De inrichting is donker, maar warm. De wanden zijn met vilt bekleed. Het optionele hefbed boven de cabine is plat weggewerkt tegen het plafond.

De keuken zit vol innovatieve ruimtebesparende oplossingen. De bouwer bedacht onder meer een apothekerskast die in het aanrechtblad kan verzinken. Deze kan met een druk op de knop omhoog komen. Een andere slimmigheid is de uittrekbare glazen kookplaatafdekking. Deze schuift over het gangpad – richting de tegenover gelegen badkamer – en biedt zo extra werkruimte. In plaats van een traditionele koelkast, heeft de keuken een koellade van 140 liter. Het keukenblad is gemaakt van corian, een op steen lijkend composietmateriaal.

Verborgen douche

De badkamer is eveneens verrassend. Hier bevindt zich een ruime douche, die op het eerste gezicht verborgen is. De douche komt pas tevoorschijn door een wand opzij te schuiven, waarbij de wastafel over het toilet schuift.

Ten slotte vindt Niesmann+Bischoff het belangrijk dat camperaars zelfvoorzienend op pad kunnen. Daarom is de iSmove uitgerust met een lithiumaccu van 100 Ah en een verswatertank van 200 liter. De iSmove staat op de Fiat Ducato met standaard 140 pk en een AL-KO-chassis. De wagen is leverbaar vanaf 104.870 euro.