Gratis veiligheidscheck campers in België

De Belgische vrijetijdsorganisatie Pasar houdt komende zaterdag 22 april van 8.30 tot 13 uur op vijf locaties een gratis vakantiecheck-up voor campers en caravans. Deskundige vrijwilligers beoordelen technische aspecten van de campers en caravans zoals de gasinstallatie, de banden en het gewicht en laadvermogen. Pasar werkt hierbij samen met de Belgische Federale Politie en erkende organisaties voor autokeuring die lid zijn van GOCA Vlaanderen.

Pasarvrijwilligers geven kampeertips en veiligheidstips en de Federale Politie is aanwezig met een infostand. Na afloop krijgen deelnemers een informatief verslag mee. De veiligheidscheck is geen officiƫle keuring en er worden dan ook geen boetes uitgedeeld, mocht er onverhoopt iets niet kloppen.

De vakantiecheck-up staat ook open voor Nederlandse camperaars. Deelnemers moeten de autopapieren meenemen en voor een eerlijke weging moeten de brandstoftank, watertank en gasreservoirs voor minstens 90 procent gevuld zijn. Verder wordt geadviseerd de camper te beladen alsof je op vakantie gaat.

Informatie over de locaties van de vakantiecheck-up van Pasar staan op de website.