Hymer Tramp S 585 kortste op Sprinter

Met de nieuwe Hymer Tramp S 585 brengt het merk de vierde halfintegraal in deze serie op de markt. Met 7,09 meter lengte is de op een Mercedes Sprinter gebouwde camper de meest compacte in de serie Tramp S.

Ook deze halfintegraal heeft een antracietkleurige Sprinter-neus. De wagen heeft een flinke 2,1-literdieselmotor van 170 pk. Natuurlijk zijn ook de vele assist- en multimediasystemen aanwezig.

Dankzij het verlaagde chassis heeft ook de S 585 een vlakke vloer en een stahoogte van 2,04 meter. Het moderne interieur is ruim van opzet en voorzien van intelligente verlichting. Het panoramadakluik boven de cabine laat veel licht binnen. De zithoek bestaat uit een hoekbank, een extra brede zijbank en de draaibare cabinestoelen. Achterin staan twee enkele bedden van 193 en 187 centimeter lang in de lengterichting. Kleding vindt een plekje in de kamerhoge kast die voor de bedden staat. Tegen meerprijs is een elektrisch hefbed boven de zithoek verkrijgbaar.

Door te kiezen voor een zogenoemd variobad, creƫert Hymer ruimte in de badkamer. De wand met de wastafel is weg te draaien richting het toilet, waardoor er een douchecabine tevoorschijn komt. De hoge compressorkoelkast in de keuken heeft een inhoud van 152 liter. De heteluchtdieselkachel met boiler en het Hymer Smart Battery System zijn ideaal voor reizigers die zelfvoorzienend op pad willen gaan. De grote garage is voorzien van verlichting en sjorrails. Hier is voldoende plek voor fietsen, campingmeubilair en andere bagage.

Minder gas

Alleen het koken gebeurt nog op gas in deze Hymer. Hierdoor zijn slechts twee gasflessen van 2,75 kilogram nodig, waardoor extra opslagruimte beschikbaar komt. Ook scheelt dit in gewicht. Wie de camper nog lichter wil hebben, kan kiezen voor een GVK-bladveer op de achteras, in plaats van de stalen dubbele bladveer. Ook is het mogelijk om te kiezen voor gasverwarming en een absorptiekoelkast. De wagen is leverbaar vanaf 83.500 euro. Voor een Hymer op basis van een Mercedes Sprinter is dit momenteel het laagste prijskaartje.