Camperplaats Huizen wordt uitgebreid

De camperplaats in Huizen wordt uitgebreid met meer voorzieningen en plek voor zes extra campers, maar is niet langer gratis. De gemeente Huizen wil een sanizuil op het terrein plaatsen, met een tappunt en stortpunt voor de toiletcassette. Het vuile water kan geloosd worden bij het kantoor van de reddingsbrigade. Ook wil de gemeente de maximale verblijfsduur verlengen, van 48 naar 72 uur.

4222124650968984

De reden dat de gemeente de camperplaats onder handen wil nemen, is vanwege overlast, afvaldump en overbezetting. Er stonden met regelmaat meer dan het toegestane aantal van acht campers. Havenmeesters gaan erop toezien dat het maximum niet wordt overschreden.

Hans Pronk, adviseur van het Projectbureau Camperplaatsen van de NKC, is blij met de uitbreiding. “Al enkele jaren geleden is aan ons gevraagd of we mee willen denken over wat er met die camperplaats moest gebeuren.” Pronk ziet veel van zijn suggesties terug in het uiteindelijke plan van de gemeente. “De plekken komen minstens drie meter van elkaar af, dat is belangrijk voor de brandveiligheid. Ook komen de campers op de nieuwe plekken schuin ten opzichte van elkaar te staan. Dat geeft een speels gevoel, leuker dan als iedereen recht achter elkaar staat.” Er staan geen grote bomen vlak naast de camperplaats, dus eventuele zonnepanelen van camperaars kunnen hun werk goed doen.

Een overnachting gaat 10 euro kosten.

De sitecode van de camperplaats in Huizen op Campercontact.com is 6693.