Plonzend het nieuwe jaar in

Door het hele land worden er op nieuwjaarsdag nieuwjaarsduiken gehouden, 180 om precies te zijn. Veel van deze duiken zijn te bezoeken met de camper. Een greep uit de mogelijkheden.

Istock 503482512

Delfzijl

Voor de vroege vogels is de nieuwjaarsduik in Delfzijl in Groningen de plek. Deze start om 8.30 uur. Camperlocatie Eemsdijk ligt vlakbij.

Friesland

Nabij camping Duinland op Terschelling bevindt zich het strand Midsland aan Zee, waar nieuwjaarduikers de zee in springen. Op dit eiland kun je heerlijk uitwaaien aan zee. De fietsafstand van de camping naar het strand is ongeveer drie kilometer. De opbrengst van de verkoop van warme mutsen en chocolademelk gaat naar Vogelopvang Terschelling, die het evenement dit jaar organiseert. De duik vindt plaats om 12.00 uur. Ook op Ameland en Texel zijn er nieuwjaarsduiken.

Bloemendaal aan zee

De Reddingsbrigade Bloemendaal organiseert de nieuwjaarsduik in Bloemendaal. Van camping De Lakens is het driehonderd meter lopen naar de zee. De camping heeft honderd ruime kampeerplaatsen met veel privacy. Het evenement wordt gesponsord door Unox, met gratis oranje mutsen.

Zandvoort

Zandvoort is een hippe locatie voor een nieuwjaarsduik. Om 12.00 uur start een gevarieerd muziekprogramma. Twee uur later duiken de mensen het water in. Vervolgens is er warme snert aanwezig. Een echt feestje dus. Op twee kilometer afstand ligt camperplaats Boulevard Zandvoort met veertien plekken. De plekken bieden prachtig uitzicht op zee.

Zoutelande

Aan de kust in Zeeland kunnen duikers terecht bij Camping Weltevreden. Op zeshonderd meter afstand houdt Strandpaviljoen de Strandzot de Nieuwjaarsduik. Om 14.00 uur duiken de mensen het water in.