7 x vuurwerkvrije camperplaatsen

Het is alweer december en dat betekent dat het nieuwe jaar weer voor de deur staat. Wil je met oud en nieuw op een rustige camperplaats staan waar je met je viervoeter kan genieten van de jaarwisseling zonder al die harde knallen? De NKC tipt zeven vuurwerkvrije camperplaatsen in de Benelux.

Istock Camper Sterren Nacht Canada Alberta 3

Camperplaats IndeVerte (NL)

Camperplaats IndeVerte is er speciaal voor wandelaars en hondenbezitters. De plek ligt in het buitengebied van Limburg en biedt uitzicht op het bos en de akkers. Het veelzijdige landschap maakt de natuur van Horst aan de Maas het ontdekken waard. Ga er een dagje op uit met de fiets of wandel kilometers lang over het Pieterpad. Tijdens oud en nieuw is deze camperplaats compleet vuurwerkvrij.

De sitecode van Camperplaats IndeVerte op Campercontact is 98131.

 

UrbanCamperSpot Haarlem (NL)

Ook dit jaar heeft gemeente Haarlem een vuurwerkverbod afgekondigd. Volgens de gemeente geeft het te veel overlast voor mensen, dieren en de natuur. Een perfecte plek om met je viervoeter zonder stress het nieuwe jaar in te gaan. Maak samen met de hond een prachtige wandeling door de Kennemerduinen of geniet van de zonsondergang bij een van de strandtenten.

De sitecode van UrbanCamperSpot Haarlem op Campercontact is 103299.

 

Camperplaats De Kleine Geest (NL)

Camperplaats De Kleine Geest ligt bij het dorpje Linden. Hier kunnen camperaars genieten van het Brabantse landschap, waar vogels, wilde paarden en koeien te spotten zijn. Ook grenst de camperplaats aan de Kraaijenbergse Plassen, waarbij zich verschillende wandel- en fietsroutes bevinden. Tijdens oud en nieuw is deze camperplaats compleet vuurwerkvrij.

De sitecode van Camperplaats De Kleine Geest op Campercontact is 54857.

 

Camperpark en Camping Torentjeshoek (NL)

De diervriendelijke camping Torentjeshoek bij Dwingeloo is prachtig gelegen nabij Nationaal Park Dwingelderveld, dat garant staat voor mooie wandelingen, waarbij de hond los mag lopen. Drenthe staat bekend om zijn prachtige sterrenhemel. De perfecte setting om zonder stress samen met de viervoeter het nieuwe jaar in te gaan.

De sitecode van Camperpark en Camping Torentjeshoek op Campercontact is 11619.

 

Camperplaats Het Ovenbuur (B)

Voor wie altijd al eens wakker wilde worden tussen de koeien: Camperplaats Het Ovenbuur bevindt zich in de weilanden van Tielt, tussen twee fietsknooppunten: 67 en 71. Tijdens de feestdagen wordt een vers ontbijtje geserveerd. Ook zijn er streekproducten verkrijgbaar, zoals biertjes uit de streek.

De sitecode van Camperplaats Het Overbuur op Campercontact is 98573.

 

Camping Martbusch (L) 

Bij Berdorf in het hart van Luxemburg ligt Camping Martbush. De locatie onderscheidt zich door de nabijheid van het rotsklimgebied Waanterbach en de berghellingen. Bij het recreatiecentrum bevinden zich een speeltuin, een volleybalveld en een voetbalbalveld. De plekken voor campers zijn aan de rand van het bos, dus deze camping is een rustige plek om feestelijk het nieuwe jaar in te gaan.

De sitecode van Camping Martbusch op Campercontact is 21560.

 

Camping Simmerschmelz (L)

Bij Simmerfarm, midden in het Luxemburgse bos, waar je in de ochtend de vogeltjes hoor fluiten, ligt Camping Simmerschmelz. Het is een ideale plek om de natuur in te trekken of steden en bezienswaardigheden te bezoeken. Door de ligging van de camping zullen gasten weinig last hebben van het vuurwerk uit de omgeving.  

De sitecode van Camping Simmerschmelz op Campercontact is 48679.