Camperplaats Helden mag blijven

De in oktober afgelopen jaar geopende camperplaats Onder en Eindt in Helden mag blijven bestaan, maar de eigenaar moet het terrein wel anders inrichten. Dat is de slotsom na drieënhalf jaar steggelen tussen de eigenaren Johan en Esther Peeters, de buren met hun paardenhouderij en de gemeente Peel en Maas.

De partijen lagen in de clinch: de eigenaren van de paardenhouderij hadden ernstig bezwaar tegen de aanleg van een camperplaats, omdat paarden kunnen schrikken van onverwachte geluiden. Toen een door de gemeente ingeschakelde deskundige bevestigde dat de camperplaats daardoor een ‘onevenredige aantasting van het bedrijfsbelang’ van de paardenhouderij vormde, trok de gemeente de vergunning van de inmiddels geopende camperplaats van de aspergetelers in.

Johan Peeters liet het er niet bij zitten. Onder druk van de rechter zijn de partijen afgelopen vrijdag tijdens de zitting met elkaar in onderhandeling gegaan, met een compromis als resultaat: Peeters moet de plekken verplaatsen naar een deel van zijn land waar nu nog asperges groeien, op 25 meter verwijderd van de perceelgrens. Acht van de huidige plekken die niet direct aan het perceel van de buren grenzen, mag hij nog tot 1 oktober van dit jaar gebruiken.

De eigenaar is opgelucht. “Het vergt een investering om nieuwe plekken aan te leggen, maar er is nu in ieder geval duidelijkheid: camperaars blijven welkom.” Ook de buren hebben getekend voor deze oplossing.

Camperplaats Onder en Eindt staat op Campercontact.com onder sitecode 97893.