NKC zoekt camperzoekenden

De NKC zoekt mensen die op zoek zijn naar hun eerste camper. Zij kunnen mee op de zogenaamde NKC Camperestafette, een negendaagse trip door Friesland, waarbij ze vier verschillende soorten campers mogen uitproberen.

De NKC Camperestafette is in het leven geroepen om aspirant-camperaars te begeleiden bij de keuze voor hun eerste camper.

Moeilijke zoektocht

De camperclub erkent dat het moeilijk kan zijn om een eerste camper aan te schaffen. NKC-directeur Stan Stolwerk: “Het aanbod van campers is enorm en iedereen heeft andere wensen en voorkeuren. Wanneer je nieuw bent in deze wereld, is het een lastige zoektocht naar de perfecte camper. Wij horen wel vaker dat mensen er pas na aanschaf van hun eerste camper achter komen wat ze echt willen in een camper.” Om de keuze te vergemakkelijken, geeft de NKC vier duo’s de kans om de vier populairste campersoorten te testen. De trip wordt vastgelegd in tekst, foto’s en video, om hier andere aspirant-camperaars weer mee te helpen.

Vier populairste campersoorten

De estafette vindt plaats van 13 tot en met 21 september in de regio Friesland. De vier duo’s reizen in negen dagen met vier verschillende campertypes door Friesland. Zij wisselen elke twee dagen van campertype, zodat ze aan het eind van de trip een indruk hebben van de voor- en de nadelen van de alkoof, integraal, halfintegraal en buscamper. De overnachtingen, gebruik van de campers, excursies en incidentele maaltijden worden verzorgd door de organisatie van de NKC Camperestafette. De estafette is een samenwerking met de Erwin Hymer Group, die onder andere de testcampers beschikbaar stelt. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden met een video waarin ze zichzelf voorstellen en vertellen over hun zoektocht naar een camper.