De tocht der tochten met camper

Net zoals vorig jaar organiseert camperplaats Leeuwarden de camperelfstedentocht in Friesland. Camperaars bezoeken elf steden voor een stempel op de stempelkaart. Op deze manier verkennen camperaars de omgeving en dragen ze bij aan een goed doel: de bestrijding van kanker.

Camperelfstedentocht 1

Stempelen, overnachten en bezienswaardigheden

Het elfstedengevoel is met de stempelkaart compleet. De posten zijn per stad duidelijk aangegeven. De kaart is gratis op te halen op iedere stempelpost. “Camperaars zijn dol op stempelen”, zegt Margreet Dröge, eigenaar van Camperplaats Leeuwarden. “In elk van de elf steden kunnen zij een stempel halen.” Iedere stad heeft zijn specialiteiten en is daarom leuk te bezoeken. De tocht rijd je op eigen gelegenheid en is volbracht wanneer je op de deelnemende camperplaatsen overnacht.

Goed doel

In 2019 zwom oud-olympiër Maarten van der Weijden de Elfstedentocht om geld in te zamelen voor zijn Maarten van der Weijden Foundation. Dezelfde stichting zet zich in tijdens de camperelfstedentocht, bij iedere volle stempelkaart doet de organisatie een bijdrage. Op de camperlocaties of in de cafés kun je een stempelkaart af laten stempelen.

Zelf een financiële bijdrage leveren kan via de actiepagina op www.camperelfstedentocht.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de tocht der tochten met de camper.