Tonke bouwt elektrische campingbus op Mercedes Vito

Met de Tonke EQV presenteert de Nederlandse camperbouwer Tonke een volledig elektrische campingbus op basis van de Mercedes Vito EQV. De nieuwe Tonke is vanaf komend voorjaar verkrijgbaar.

De elektrische Mercedes Vito heeft alles wat Tonke noodzakelijk vindt voor een camper, zoals een flinke actieradius. De bus heeft een grote accu van 100 kWh (effectief 90 kWh). Volgens Mercedes is het bereik hiervan 355 kilometer en laadt hij binnen 45 minuten op tot 80 procent. Wat die actieradius daadwerkelijk gaat worden, is nog even afwachten. Dat ligt onder meer aan de inbouw en de keuze voor een slaaphefdak. Als overige pluspunten van de Vito noemt Tonke onder meer de navigatie en het infotainmentsysteem.

Tonke biedt de EQV in twee indelingen: met een slaapbank over de gehele breedte en een optionele keuken bij de klep, maar ook als complete camper met meubels en een keuken die naar buiten kan draaien. Voorlopig bestaat de nieuwe camper alleen nog op de tekentafel, dus het rijklaargewicht van 3.085 kilogram is een schatting. De lancering voor deze volledig elektrische kampeerbus staat gepland voor het voorjaar van 2022. Wel is het al mogelijk om de Tonke EQV te reserveren. Hij wordt leverbaar vanaf 67.514 euro.