De NKC haalt 84 campers op uit Marokko

Broekman Logistics verscheept in totaal 84 campers van de haven van Casablanca naar Amsterdam voor de NKC. Het gaat om 78 campers van mensen die op reis waren met een NKC-groepsreis en zes campers van mensen die individueel onderweg waren.

In samenwerking met met de ambassade, verzekeraars AON en ASR en Broekman Logistics heeft de NKC de afgelopen maanden een plan voor deze zeebrug ontwikkeld, omdat de verwachting is dat de situatie in Marokko niet op korte termijn zal verbeteren. Al sinds eind maart geldt voor het land code oranje. Daardoor kunnen de eigenaren hun campers niet over land ophalen.

Toen het covid-19-virus uitbrak, waren er vijf groepsreizen van de NKC onderweg in Marokko. In het belang van de veiligheid en de gezondheid van de deelnemers heeft de NKC hen op 19 maart met een extra vlucht van Transavia uit Marrakech teruggehaald. Sindsdien missen zij hun camper.

Alle campers staan nu nog gestald op een bewaakt terrein in Marrakech. Het plan is dat ze naar de haven van Casablanca worden gereden en daar aan boord gaan van het schip de Grande Luanda.  

Kerstcadeau

Naar verwachting komen de campers begin december aan in de haven van Amsterdam. Zoals sommige eigenaren bij de informatiebijeenkomst begin deze maand al zeiden: “Dit is een prachtig kerstcadeau voor ons.”