De NKC haalt campers terug uit Marokko

De NKC gaat met een grootschalige verschepingsactie gestrande campers uit Marokko ophalen terug naar Nederland. In samenwerking met de ambassade, de verzekeraar en Broekman Logistics uit Rotterdam heeft de NKC hiertoe een plan opgesteld. Het gaat met name om campers van deelnemers aan een van de vijf groepsreizen van de NKC dit voorjaar. Deze reizen werden afgebroken vanwege de uitbraak van corona.

Informatiebijeenkomsten

De campers zijn toen gestald op een camping in Marrakesh, terwijl de camperaars met het vliegtuig naar Nederland zijn gerepatrieerd. Toen nog in de veronderstelling dat ze de reis wellicht in het najaar konden afmaken. Het plan is nu om de campers van Marrakesh naar de haven van Casablanca te laten rijden en van daaruit te verschepen naar de haven van Amsterdam. Bedoeling is dat de eigenaren hun camper hier begin december kunnen ophalen. De eigenaren zijn inmiddels op informatiebijeenkomsten geïnformeerd over de voorgenomen operatie. Veel reizigers hebben de afgelopen tijd om advies gevraagd over het terughalen van hun camper uit Marokko.

Ambitieus

NKC-directeur Stan Stolwerk is blij dat het gelukt is om de operatie op touw te zetten. “Het is een ambitieus plan om de campers terug te halen, niet over een half jaar of over een jaar, maar op zeer afzienbare termijn. Zodat camperaars in ieder geval het komend voorjaar weer van de vrijheid van het camperen kunnen genieten.”

Aanmelden

Inmiddels hebben 83 campereigenaren aangegeven gebruik te willen maken van de unieke verschepingsactie. Individuele reizigers van wie de camper nog in Marokko staat, kunnen er ook gebruik maken. Daarvoor kunnen ze contact opnemen met de NKC via [email protected] tot en met 25 oktober.

NKC TV was aanwezig bij de informatiebijeenkomst. De video is hieronder te zien.