Frankia jubileert met F-Line 1960

De Frankia F-line 1960 is groot, luxe en prima geschikt om zelfvoorzienend mee op pad te gaan. Het is een jubileummodel, waarvan de naam verwijst naar de zestigste verjaardag van het Duitse merk. Van de integraal komen daarom ook maar zestig exemplaren op de markt.

Frankia Fline Totaal

De F-Line 1960 is gebaseerd op de Frankia F-Line 790, die is gebouwd op de Fiat Ducato met een Bluetec-motor van 160 pk en een negentrapsautomaat. De wagen is bijna acht meter lang en heeft een maximaal gewicht van 5.500 kilogram, waardoor minimaal het C1-rijbewijs vereist is.

Het jaartal 1960 is prominent op de zijkant van deze integraalcamper aangebracht. Verder is hij aan de buitenzijde voorzien van grijze striping met metallic accenten. Lichtmetalen wielen maken hem helemaal af. Voor dit jubileummodel verving Frankia de Dometic-luifel – standaard bij de F-Line 790 – door een exemplaar van Thule.

Exclusief interieur

Het geboortejaar van Frankia is ook binnen terug te vinden. Bijvoorbeeld op de lederen bekleding in de ruime face-to-face-zitgroep. De kasten zijn uitgevoerd in een lichte houtkleur. De keuken is in de lengterichting geplaatst en biedt veel opberg- en werkruimte. Daarachter is de badkamer te vinden. Deze is eveneens ruim bemeten en is voorzien van een wastafel, een toilet en een aparte douche. Dankzij de gebogen deur is de badkamer helemaal van het leefgedeelte af te sluiten. Achter in de F-Line 1960 bevinden zich twee riante enkele bedden, die met een tussenstuk te verbinden zijn tot één groot bed. Onder de bedden zijn kledingkasten geplaatst.

Gigantische drinkwatertank

Wie graag lang op pad gaat en ook nog eens onafhankelijk wil zijn, zit met deze F-Line 1960 goed. Op het dak liggen drie zonnepanelen, van ieder 110 wattpiek, die de twee lithiumaccu’s voeden. De drinkwatertank is maar liefst 300 liter groot. De 1960 is verder onder meer uitgerust met een ledtelevisie van 32 inch, een Teleco Twin Flatsat-antenne, Alpine-radio en navigatie, een achteruitrijcamera en een omvormer van 1.700 watt. De Alde-vloeistofverwarming, die ook de dubbele bodem verwarmt, maakt de 1960 ook geschikt voor winterkamperen. Ten slotte heeft deze feest-Frankia nog een grote, dubbele garage. Het prijskaartje vermeldt 169.000 euro.