Design, licht en ruimte in halfintegraal Frankia Now

Alles in de nieuwe Frankia Now draait om het gevoel van vrijheid. Om daartoe te komen, sprong de camperbouwer uit het Duitse Marktschorgast eens uit de band. Het resultaat is een halfintegraal die wezenlijk verschilt van Frankia’s bestaande wagenpark.

Geen witte opbouw met grijze striping, maar een indrukwekkend zwart front dat doorloopt richting de cabine én opvallende gele accenten: dat is de Frankia Now. Het merk combineert deze nieuwe kleurstelling met organische vormen, die zowel aan de buitenzijde als binnen terugkomen.

Volop vrijheid

Het interieur is zo luchtig mogelijk gehouden om daarmee het gevoel van vrijheid te benadrukken. Frankia weet dit te bewerkstelligen door bovenkasten helemaal weg te laten in het woongedeelte en ze alleen boven het bed te plaatsen. In de rest van de camper is opbergruimte gecreëerd door open vakken in de zijwanden te integreren. De achterzijde van deze vakken is bekleed met okergeel fluweel. Die kleur komt ook terug in de rest van de camper, bijvoorbeeld in de kussens en gordijnen. Voor het meubilair is de keuze juist gevallen op zwart en donkergrijs. De met stof beklede wanden zijn licht en de kasten hebben een houten front. Lange kampeerders kunnen in de camper prima uit de voeten, dankzij de 2,13 meter stahoogte.

 

De Frankia Now heeft verder een klassieke indeling met een tweezitsbank, draaibare cabinestoelen en een tafel die kan draaien, uitschuiven, verschuiven en in hoogte verstelbaar is. Helemaal nieuw is de multifunctionele box achter de passagiersstoel, die kan dienen als zitje, voetenbank of als kastje. De nieuwe Frankia is leverbaar vanaf 97.400 euro.