Camperplaats De Driest is overlast beu

Afval dat in de bosjes of in blikvangers verdwijnt, vuilwatertanks die worden geopend bij het verlaten van de camperplaats: eigenaar Gert Sluiter van camperplaats De Driest in Putten is de misdragingen op zijn locatie meer dan beu. “Als het zo doorgaat, stop ik ermee. Het moet namelijk wel leuk blijven”, zegt Sluiter.

Putten

 Camperplaats De Driest is een rustige camperplaats, in het buitengebied zuidelijk van Putten, voor maximaal zestien campers. Gezien de beoordelingen op Campercontact.com zijn de gasten over het algemeen behoorlijk tevreden: het is er stil en rustig en ’s nachts kan het er pikdonker zijn. De locatie heeft echter geen voorzieningen, zelfs geen afvalbak. Maar daar is het tarief dan ook naar: Sluiter vraagt slechts een vrijwillige bijdrage. “Dat levert net genoeg op om de kosten te dekken”, zegt de eigenaar.

Kippenbotten en makreelkoppen

Het lijkt een succesformule, maar het werkt niet goed. Sluiter: “Voorheen had ik afvalbakken, met het opschrift dat mensen hun vuil in gesloten zakken moeten aanbieden. Maar ik stond regelmatig afgekloven kippenbotten en makreelkoppen eruit te vissen, dus ik heb die bakken weggehaald. De mensen moeten nu hun afval meenemen. Nu krijg ik klachten van de gemeente dat camperaars de blikvangers buiten het terrein gebruiken.”

En zo kan Sluiter nog wel even doorgaan. “Als service heb ik een paar stopcontacten om telefoons en fietsaccu’s op te laden. Wat denk je: mensen rollen hun haspel uit en sluiten de camper aan. Los van dat het systeem daar niet op is berekend: ik draai voor de kosten op.” Voor de toiletcassette hebben sommige camperaars ook een oplossing: die wordt geleegd in de bosjes. Daar staat gelukkig wel een royale vrijwillige bijdrage tegenover. “Al gooien sommige mensen ook kiezelsteentjes in de bak. Dat maakt namelijk ook geluid.”

Lol is eraf

“Mijn woning staat achter een heg, dus ik heb geen direct zicht op de locatie en ik weet niet wie zich hieraan schuldig maakt, maar waarschijnlijk zijn het er maar een paar. Maar als het niet verandert, zet ik er komend voorjaar een punt achter. Helaas moeten dan de goeden onder de kwaden lijden. Het is niet anders, maar op deze manier heb ik er geen lol meer in. En daar was het me om begonnen.”

De sitecode van camperplaats De Driest op Campercontact.com is 42238.