Tussenstop in Oirschot

Het charmante dorpscentrum van Oirschot telt vele blikvangers: de Sint-Petrusbasiliek, het kantongerecht, de Markt en nogal wat rijksmonumenten. Prima uitvalsbasis is de schitterend aan het Wilhelminakanaal gelegen camperplaats van Gabrielle en Carl van Alphen. 

Tip 1: Centrum van Oirschot  

Meer dan 250 monumenten wachten op ontdekking. En dat op loopafstand van de camper. In het centrum van Oirschot kom je ogen tekort. Slenter rond door de straatjes die uitkomen op de Markt, een van de mooiste pleinen van Brabant. En geniet van de vele speciale winkeltjes. Terrasjes zijn er zat. 

Tip 2: Vandeoirsprong 

Op de Koestraat 20 wordt al meer dan 350 jaar bier gebrouwen. De huidige brouwerij Vandeoirsprong, voortzetting van De Kroon, zit er sinds 2015. Brouwerij en museum zijn zeer de moeite waard. De bieren trouwens ook. Topstuk van het bedrijf is de brouwketel uit 1912. Op het grote en sfeervolle terras vinden regelmatig festivals plaats. 

Tip 3: De Kampina 

Alleen al vanaf de camperplaats kun je kiezen uit meer dan tien fietsroutes. Een van de fraaiste gaat langs het riviertje de Beerze naar de Kampina. Dit prachtige vennengebied toont je de Brabantse Kempen zoals ze vroeger waren. Een sprookjeswereld, waarin je paarden, runderen en de grote zilverreiger kunt tegenkomen. 

 

De sitecode van Camperplaats Oirschot op Campercontact is 41402.

Tekst en foto's Jan van Putten.