Tussenstop in Hoedekenskerke

In 1972 is de laatste veerdienst vanuit Hoedekenskerke opgeheven, maar de haven is er nog wel. Hier is sinds begin 2020 plaats voor vier campers. Een toplocatie, met perfecte sanitaire voorzieningen in het voormalig wachtlokaal. Met je voeten in het Westerscheldewater en genieten van de scheepvaart van en naar Antwerpen.  

Tip 1: Vlissingen 

Wandel over de langste boulevard van Nederland. Tussen het windorgel en het monument van Michiel de Ruyter is een schitterde wandelroute van ruim twee kilometer. Geniet vanaf de langste bank van Nederland van het unieke zicht op het scheepvaartverkeer: 122 meter roestvrij staal! Op de Nieuwendijk is het muZEEum, het maritiem museum van Zeeland. Een uitje voor het hele gezin. 

Tip 2: Goes 

Wie een dagje wil shoppen in een historische omgeving, kan terecht in de Ganzestad Goes. Bezoek de Grote Markt met zijn uitbundige terrassen. Of  slenter langs de sfeervolle haven, die via het Goese Sas een directe verbinding heeft met de Oosterschelde. En geniet natuurlijk van een Zeeuws biertje na een rondleiding in Brouwerij Slot Oostende.

Tip 3: Yerseke 

Wie Yerseke zegt, zegt oesters en mosselen. Het Oosterscheldemuseum legt haarfijn uit wat er allemaal met deze schelpdieren samenhangt. Of maak een rondvaart over de Oosterschelde; een betere manier om kennis te nemen van de schelpdierencultuur is er eigenlijk niet. Of het moest in de culinaire sfeer zijn. Ook daarvoor heb je in ‘Yese’, zoals ze hier zeggen, volop de gelegenheid.