Met Harrie op pad

Carlijn Assink

Eind 2017 kocht ik Harrie, mijn blauwe Volkswagencamper uit 1981. Ik wist nog niet precies wat ik ermee ging doen, maar een beetje rondrijden en kamperen leek me wel wat. Niet dat ik daar enige ervaring mee had. Wij gingen vroeger altijd op vakantie in een huisje. Ik wilde graag de verborgen, mooie plekjes in Europa ontdekken en hoe doe je dat beter dan met een camper?

Flinke rondrit

Nu, nog geen twee jaar verder, doe ik niets liever dan met Harrie op pad zijn. Het buitenleven past me als een jas. De vraag van de NKC of ik wilde meewerken aan een inspiratiegids voor leden, kwam dan ook als een geschenk uit de hemel. We vroegen enthousiaste camperaars wat hun favoriete camperplaatsen in de Benelux zijn en waarom. Dat leverde een bonte verzameling bestemmingen op, die ik allemaal heb bezocht. Het was een flinke rondrit. Mijn precieze route staat hieronder.

Wonderschone natuurgebieden en eindeloze uitzichten

Ik heb prachtige zonnige dagen gehad, zodat ik lange tijd met een rode neus liep. Er zijn fikse onweers- en regenbuien op mijn dak gevallen, waardoor ik uren binnen moest zitten. Ik heb gewandeld in wonderschone natuurgebieden, genoten van eindeloze uitzichten. Sommige camperlocaties waren werkelijk een lust voor het oog, andere vooral handig door de ligging.

Maar wat deze reis en de inspiratiegids* ├ęcht hebben gemaakt tot wat hij is, zijn alle lieve mensen die ik onderweg heb ontmoet. De camperaars die ik mocht interviewen, die mijn hand verbonden na een val van mijn longboard, die mij tips gaven over de omgeving. De hartelijke camperplaatseigenaren die zorgden voor een prettig verblijf.

* Komend voorjaar is de inspiratiegids weer verkrijgbaar via de webshop voor NKC-leden.