Al 40 jaar lang samen naar Duinrell

Tekst door Shirley Nijhof

De NKC vierde afgelopen week een robijnen jubileum. Al 40 jaar lang kunnen NKC-leden met camper, kinderen, kleinkinderen naar het NKC Duinrell weekend.

Dit weekend is al 40 jaar een begrip. En dat is met recht bijzonder te noemen! - Erik de Jong, Marketeer NKC

Succesfactoren van dit weekend

Met dit jaarlijks terugkerende evenement biedt de NKC haar leden een memorabel weekend met dierbaren dat bovendien goed is voor het verenigingsgevoel. Het zal je niets verbazen dat wij het zelf geslaagde weekenden vinden, maar ook onze leden zijn enthousiast.

Onze kleinkinderen vragen zo gauw we thuis zijn alweer wanneer we weer gaan. - Peter van Uffelen, NKC-lid

Voor hen zijn het plezier van dit uitje met kinderen en kleinkinderen en de goede organisatie de meest genoemde succesfactoren van het NKC Duinrell weekend. Verschillende mensen geven aan dat kinderen en kleinkinderen kort na afloop van het weekend alweer vragen wanneer het weer zover is. De energie en het enthousiasme van die kinderen straalt af op ouders en grootouders. Maar ook voor hen is er genoeg te beleven.

Drie dagen vol geluk

Het attractiepark is het hele weekend beschikbaar voor alle deelnemers, inclusief twee uur roetsjen op de glijbanen in het Tikibad. Naast alle vertier op het park zelf, zorgt de NKC voor verschillende activiteiten. Neem het dierengeluidenspel op de vrijdagavond en een happy hour op zaterdag waar deelnemers onder het genot van een frietje of snack de gezelligheid van andere camperaars opzoeken. Met een drankje in de hand worden de meest avontuurlijke kampeerverhalen uitgewisseld. Dit leidt vaak tot nieuwe vriendschappen.

Deze veertigste editie waren er extra (oud Hollandse) spelletjes. Zo hingen er bijvoorbeeld allemaal zakjes aan een lijn met daarin voorwerpen, waarbij het de taak van de kinderen was om te raden wat zij voelden. Daarnaast werd er gesjoeld en gebadmintond. Laten we de zaterdagavond trouwens niet vergeten: toen zong menig kind de stembanden uit zijn/haar lijf tijdens de karaoke.

Fotograaf: Arjen Hooij

Al die positieve energie, de gezelligheid en saamhorigheid zorgen samen al veertig jaar lang voor drie dagen vol geluksmomenten! Op naar nog vele jaren meer. De NKC kan in ieder geval al verklappen: in 2020 komt er gewoon een 41e editie want, Duinrell daar kikker je van op!

Interesse? Boeken voor 2020 is mogelijk vanaf 19 november 2019.