Duitse lobbyclub wil campers in milieuzones


In Duitsland is het Deutsche Caravaning Institut (DCI) een lobby gestart om een algehele ontheffing voor campers te krijgen op het verbod om met oudere modellen milieuzones in te rijden. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel.

 

Zoals klassieke auto’s een H op het kenteken hebben en elektrische auto’s een E, zo moeten campers standaard een C op het kenteken krijgen, zo bepleit deze organisatie. Daarmee zouden Duitse campers onbeperkt toegang moeten krijgen tot de milieuzones, net als elektrische auto’s en klassieke auto’s van dertig jaar en ouder.

Dalen in waarde

De organisatie vreest dat honderdduizenden camperaars de dupe worden van de milieuzones, omdat alleen campers van 2018 nog aan de allerstrengste normen voldoen. Oudere campers zouden dan enorm in waarde dalen. Het DCI spreekt zelfs van een ‘verlies aan kwaliteit van leven’ voor de camperaars. Met een petitie wil de organisatie het Duitse parlement ervan overtuigen dat zij te zwaar gedupeerd raken.

Ontheffing in Nederland

Ook in Nederland komt er mogelijk een ontheffing voor campers op het verbod om met oudere exemplaren de milieuzone in te rijden. In haar brief aan de Tweede Kamer over de plannen om tot twee uniforme soorten milieuzones te komen, heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven aangegeven dat zij overweegt om een algehele uitzondering voor campers in de wet op te nemen.

Reacties


Beste NKC,

U pakt ongetwijfeld deze kans. Ter ondersteuning, ik zie wel iets in de Duitse plannen voor een C op het kenteken i.v.m camera detectie etc.

Heel veel succes!!
Dit lijkt op een opening naar betere tijden. NKC pak je kans en maak je waar als grootste campervereniging in Europa.
Kijk, eindelijk. Waar blijft de NKC?
Heel goed idee,maar zoals een voorganger al aangaf , regel het wel Europees.
heel goed idee maar dan gelijk proberen om voor Nederland ( en eigenlijk de rest van Europa) één sticker voor een milieu zone en niet op kenteken maar op de uitlaatgassen. Mensen die daar maatregelen voor nemen en daarvoor flink moeten betalen vallen met kenteken controle door de mand terwijl zij misschien wel schoner zijn dan de nieuwere die de voorziening weg heeft gehaald i.v.m. met verlies vermogen.
Goed idee als de NKC een flinke lobby inzet richting Tweede Kamer en EU parlement om dit voor elkaar te krijgen.
Al was het maar om thuis te kunnen komen of familie te bezoeken. Mijn wagen is van 1999, in perfecte staat, maar een roetfilter is gewoon niet realistisch. Steun die vrijstelling voor campers!
Gaat de NKC ook zwaar inzetten op zo’n lobby richting politiek, is echt nodig!

Ook in de plannen van het EU parlement om tot 1 milieusticker te komen moeten campers een aparte positie verwerven.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht