Den Haag weert oude diesels

Den Haag krijgt per 1 juli 2021 een milieuzone voor oude diesels. Personenauto, bestelauto’s en dus ook campers met een emissieklasse lager dan Euro 4 mogen een deel van de stad niet meer in. Grofweg gaat het hier om diesels van vijftien jaar en ouder. De maatregel is bedoeld om de kwaliteit van de lucht in de stad te verbeteren.

De milieuzone ligt binnen de Centrumring (S100) en loopt door tot de Prof. B.M. Teldersweg (S200). De Centrumring en de Prof. B.M. Teldersweg zelf horen niet bij de milieuzone. Ook de weg vanaf de Lijnbaan naar de bezoekersparkeerplaats en parkeergarage van het HMC Westeinde valt buiten de milieuzone.

Uitzonderingen

Er is een aantal uitzonderingen op de regel. Wanneer de kentekenhouder van de camper binnen de milieuzone woont, mag de diesel nog wel het gebied in. Ook zijn oldtimers op diesel van veertig jaar en ouder welkom in het gebied.

Emissieklasse controleren

De emissieklasse van de camper is eenvoudig te controleren door de kentekencheck in te vullen op www.milieuzones.nl. Meer informatie over de verkeersborden van de milieuzone, uitzonderingen en andere manieren van reizen is te vinden op www.denhaag.nl/milieuzone.