NKC-ploeg ruimt rommel camperplaats op


Een ploeg van NKC’ers ruimt op camperplaats De Driest in Putten rommel op. Dit naar aanleiding van de klacht van eigenaar Gert Sluiter twee weken geleden, die stelde dat hij zou stoppen met zijn camperplaats als bezoekers zich niet beter gaan gedragen.


“De meeste doen dat wel, maar een enkeling gooit afval in de bosjes of zet de vuilwaterkraan open bij het verlaten van de camperplaats”, zegt Sluiter. Op het bericht op de website regende het veelal verontwaardigde reacties over dit asociale gedrag.

Aandacht voor het probleem

Rond deze tijd van het jaar is het erg rustig op de camperplaats, dus het was een symbolische actie, waar een filmpje van is gemaakt. “Met deze actie vragen we aandacht voor het probleem dat een beperkt aantal camperaars niet het fatsoen heeft om de camperplaats netjes te houden”, zegt NKC-directeur Stan Stolwerk. “En dat is jammer, want het gevolg is dat prachtige camperplaatsen zoals deze dreigen te verdwijnen. Dus mensen: laat geen rommel achter!”

ReactiesTop aktie maar heeft het zin ? Nee dus
Lees hier de reactie's en je begrijpt waarom , de een roept om alleen maar nkc leden toe te laten als of die allemaal hun rommel opruimen ik zie ze regelmatig wegrijden hoor met hun vuilwatertank op een kiertje.. de ander roept om het aan de schandpaal zetten op facebook enz... wie zegt dat deze rommel er al niet lag en de nieuwe camperaar zich niet geroepen voelt om de rotzooi van een ander op te ruimen. Een opruim aktie is leuk maar de vervuilers kwamen toch al op een schoonplekje , dus die leren hier niets van... En waar zijn de prullenbakken of vuilcontainers op deze camperplek ?? Juist omdat het gratis is zijn er geen voorzieningen en daar licht het probleem in het woord GRATIS . zet een paar containers neer reken 10,- euro voor een overnachting en je zal zien men gooit geen rommel over de heg. NKC als opvoeders voor de camperaar hallo doe niet zo mal , opvoeden doen je ouders het gaat om verantwoordelijkheid nemen en dat doen de meeste gelukkig wel , wij zijn ook NKC lid en komen overal en ja hebben eigen vuilniszakken bij maar het is wel prettig dat je die bij vertrek kan dumpen. De zon die komt gratis op en overnachten met een dure camper hoeft niet GRATIS. gr coen
Hele goede actie en zoals boven opgemerkt zouden we als camperaars het goede oorbeeld kunnen geven. We kunnen dat prive doen of er een NKC actie van maken met meer impact. Gewoon standaard in de camper een grijper en rol vuilniszakken met pakkende tekst en herkenbaarheid van NKC. Goede kans dus om het beeld van de vuile camperaar wat bij te stellen en onze camperplaatsen veilig te stellen. Er zijn al tienduizende vrijwilligers die zwerfafval rapen. Waar wachten wij op ?
Inmiddels met camper 48000 km gereden in 5 jaar, en voorheen met de caravan zeker 150000 km in diverse landen.
Helaas heb ik enkele Nederlanders hun ch.wc. zien legen op diverse parkeer plaatsen. Echter de Duitsers spannen de kroon. De Fransen en Italianen met kleine kinderen deponeren de luiers etc. in de papierbakken op de parkeerplaatsen. Ons motto bij het weggaan van de campeerplaats even kijken of er nog iets ligt. Maar het zijn vooral veelvuldig camperaars met een huurcamper.
Ik heb het overgenomen uit Zweden ' plogging ' , trimmen en wandelen met een vuilniszak in je hand. In Zweden is het inmiddels heel normaal , je ziet overal wandelaars en joggers met een vuilniszak in de hand rommel oppakken en opruimen. Als camperaar doe ik het ook. Voordeel voor de natuur , maar ook voor mij......geen ergernis meer.
Idee voor de NKC....NK camper plogging.....?
Milieuvriendelijke vuilniszakken met logo....NKC....camperaars doen het voor de natuur !
Nu hebben we iedereen gehad😏 dus wie gooit er nu nog wat weg?
Sta nu zo’n dikke 35 jaar op camperplaatsen en zie zelden dat het een puinhoop wordt? Denk wel dat het niet handig is als er geen fatsoenlijke prullenbakken zijn... Dat is vragen om zwerfvuil..,
Mooie actie van NKC en speciale dank aan de ‘opruimers’. Alleen is dit wel het paard achter de wagen spannen. We moeten met z’n allen meer zoeken naar oplossingen. In ieder geval de vervuilers aanspreken, foto maken mét kenteken en vooral zorgen dat er registratie en publicatie plaatsvindt. Dit laatste bijv. op de site (of tijdschrift) van NKC. Dit gebeurt ook bij ‘foute’ camperbedrijven, dus waarom niet met deze misstanden? Wie niet wil horen, moet het maar op deze wijze voelen.
Ik ruim elke dag al de rotzooi van een ander op.
Deze mensen moeten zich schamen.
Doe dit lekker in je eigenhuis en verkoop de camper.
Kunnen jullie het ook niet meer voor een ander verpesten
De actie kan wel mooi zijn. Maar het is ronduit asociaal dat de een de troep van de ander moet opruimen. Ik hoop dan ook dat de vervuilers lid zijn van de NKC zodat ze wat van deze opruimactie meekrijgen. Maar ik ben helaas bang dat het mensen betreft die geen lid zijn, zich nergens wat van aantrekken en van het spreekwoord ‘laat na het aangenaam verpozen een ander niet de schillen en de dozen’ nog nooit gehoord hebben.
Geweldige actie!
Laten we het voorbeeld van deze toppers volgen en de rotzooi opruimen als we het zien!
Altijd een rol vuilniszakken en handschoenen mee!
We moeten kunnen blijven camperen.
Foto maken met camper en kenteken,
Waar mogelijk publiceren.
Aan de schandpaal met zulk volk.
Herman
Als wij ergens op een camperplaats staan en we gaan vertrekken dan geef ik ook de vuilniszak een plaatsje. Voor dat ik dat doe ruim ik gelijk even het (zwerf) vuil rond de camper op. Geloof me dat is niet mijn rotzooi maar dan denk ik kom raap het even op anders verpesten we het weer voor een ander. Natuurlijk is het niet normaal dat er vuil achtergelaten wordt als ik het zie gebeuren zal ik er ook altijd wat van zeggen. Helaas zie ik het zelden. mooie actie van jullie!
ik vind het een knap idee, maar kunnen we dit niet vanuit NKC versterkken. Vb NKC laat vuilzakken drukken met een mooie tekst en logo ( niets kwetsend maar positief) waarin staat dat wij NKC leden niet houden van vuil, iligale lozingen enz. en daarom de boel opruimen. Met uitnodiging dat de anderen het ook doen. Deze vuil zakken zetten we dan tegen de vuil containers die er zijn. Anders nemen we ze mee. Of misschien zelfs een akkord met de overheid dat we ze mogen zetten aan openbaren vuilbakken?
De leden kopen deze vuilzakken zelf.
Het gaat mij er om dat we duidelijk kunnen laten zien dat wij camperaars niet houden van sluikstorten.
Dit alles is de reden dat wij ons zelden begeven op camperplaatsen. Kleine rustige campings prefereren wij. Plezierige eigenaren en bezoekers in binnen en buitenland. En een klein beetje sociale controle helpt echt wel. Over het algemeen zeer betaalbaar, ook voor camperaars die maanden op pad zijn.
Overigens hulde voor het NKC team. Ik hoop dat het werkt.
Goede actie van de NKC. Een positive reactie op negatief gedrag werkt volgens mij het best. Beter dan welke sanctie ook.
Dit gedrag is algemeen tegenwoordig.
Kijk om je heen en van jongs af aan wordt overal maar rotzooi neer gegooid flessen blikjes enz..
Is toch een deel opvoeding die niet wordt gecorrigeerd door de ouders en ook geen voorbeeld.
Waar we ook gaan en staan we hebben altijd een plastic
zakje bij ons lopend, fietsen of auto en camper.
Zelf jaren op camping gewoond en gewerkt en je bent meer een opvoeder om alles netjes te houden.
Wij zette de mensen na 2 waarschuwingen gewoon van de camping af al was het 3 uur in de nacht geen pardon.
Het zelfde met geluid overlast ook vaak door ouderen tv kijken ramen open en iedereen mag mee genieten van voetballen of programma waar je dan niet van houdt en weg is de rust.
Goed voorbeeld doet (misschien) goed volgen.
camperaars er op aanspreken wij hebben het opgegeven,je bent voor je plezier onderweg,om dan een grauw en een snauw te krijgen,daar word je niet vrolijk van,we camperen al vanaf 1993,maar je komt het nog steeds tegen,
beste mede camperaar laat je niet kennen,ga niet in discussie,geef het voorbeeld en ruim als er iets achter is gelaten of weggegooid de rommel op.
Je ziet het ook in het buitenland gebeuren, in Noorwegen diverse keren zelfs Duitsers gezien de hun afval water gewoon lieten lopen op een echt mooie camperplaats met notabene alle voorzieningen.
En de Duitsers hebben de mond vol over Uhmwelt verschmutzing
Mijns inziens is de enige goede reactie de vervuilende camperaar daarop direct aanspreken. Op een vriendelijke toon, met een simpele verwijzing naar de afvalbakken. Een eventueel negatieve reactie (ondanks je vriendelijke toon)moet je dan maar incalculeren.
Laat op je camperplaats aleen n k c leden toe .bij echt ongewenst gedrag. Lid maatschap afnemen. Probleem opgelost.
Zijn zelf bijna 40 jaar lid .
Veel camper plezier
P en H. V. LeeuwenTop en wees alert op andere mensen die een er zooitje van maken
Laat op je camperplaats aleen n k c leden toe .bij echt ongewenst gedrag. Lid maatschap afnemen. Probleem opgelost.
Zijn zelf bijna 40 jaar lid .
Veel camper plezier
P en H. V. LeeuwenTop en wees alert op andere mensen die een er zooitje van maken
Misschien is het een idee dat NKC leden die de fatsoensnormen wel kennen en naleven vaker op deze plaats gaan staan en zo de zaak (ook) een beetje in de gaten houden.
We zouden de mensen die hun plek bevuilen er (netjes) op aan moeten spreken.
Een foto maken van het nummerbord van de camper en erbij vermelden wat het probleem is, doorsturen naar de NKC, Dan kan de NKC actie ondernemen tegen deze camperaars.
Want als je als kampeerder er iets van zegt helpt niet, je krijgt alleen te horen waar bemoei jij je mee.
Goed bedoeld R. Metz, maar een royement haalt niks uit. Deze lieden zijn hoogstwaarschijnlijk niet eens lid van de NKC.
RobP
Mooi zo, zo'n actie maar op de foto zetten en een probleem hebben 🤔 met privacybeleid zeg regeltjes waar wij mee te maken hebben. Wat volgens mij beter werkt is een royement van zo'n nkc-lid. Bijvoorbeeld, zo'n gedrag is vaak niet eenmalig dus zal er een soort van blacklist kunnen ontstaan waarmee 'delictplegers' geconfronteerd kunnen worden, feiten zijn feiten. Een royement is volgens mij voldoende straf, je gedraagt je of je doet niet meer mee!
R. Metz, Amsterdam
Mooi zo, zo'n actie maar op de foto zetten en een probleem hebben 🤔 met privacybeleid zeg regeltjes waar wij mee te maken hebben. Wat volgens mij beter werkt is een royement van zo'n nkc-lid. Bijvoorbeeld, zo'n gedrag is vaak niet eenmalig dus zal er een soort van blacklist kunnen ontstaan waarmee 'delictplegers' geconfronteerd kunnen worden, feiten zijn feiten. Een royement is volgens mij voldoende straf, je gedraagt je of je doet niet meer mee!
R. Metz, Amsterdam
Hele goede actie waarvoor grote waardering. Ook voor de mensen die net als ik wel eens rommel opruimen van anderen. Dit in het belang van een schoon milieu.
Hoop wel deze acties niet worden gezien als een excuus om rommel achter te laten, immers het wordt toch wel opgeruimd door anderen en waarmee een averechts effect.
Ik wil bij deze dan ook eenieder oproepen om slecht gedrag te beïnvloeden door mensen aan te spreken en natuurlijk zelf het goede voorbeeld te geven. En in het geval je dan te maken krijgt met agressie of zelfs bedreiging, de politie te bellen om aangifte te doen. Tenminste, als je dit dan zelf niet ter plekke oplost/kunt oplossen.
Ook het publiceren van foto's (met kenteken) lijkt me een prima idee om de anonimiteit van dit huftergedrag te doorbreken, die ikzelf overigens nog niet ben tegengekomen. Echter, helaas wel het effect ervan (de rommel).
Lijkt me nu al een mooie uitdaging voor het komende jaar.
Wat een mooi gebaar van het NKC.
Wat jammer, erg, dat dit moet.
Wat erg dat wij als nette Camperaars moeten toezien hoe een aantal van ons het verpest.
Ik erger me groen en geel aan het Aso gedrag van sommige, en idd zeg maar niets want je bent de Sjaak.

Ik hoop dat er verbetering in komt.
Laten we het met zijn allen schoon houden, om heel veel redenen.

Veel Camperplezier allemaal.

Groet Ineke Brans.
Wat een mooi gebaar van het NKC.
Wat jammer, erg, dat dit moet.
Wat erg dat wij als nette Camperaars moeten toezien hoe een aantal van ons het verpest.
Ik erger me groen en geel aan het Aso gedrag van sommige, en idd zeg maar niets want je bent de Sjaak.

Ik hoop dat er verbetering in komt.
Laten we het mijn zijn allen schoon houden, om heel veel redenen.

Veel Camperplezier allemaal.

Groet Ineke Brans.
Ik maak een foto van de vervuiler op het moment dat hij dat hij dat doet en meld het bij de politie. Ik kreeg ook een fikse woordenwisseling Met een NKClid die ik zei dat zijn vuilwatertank open staat, bemoei je er niet mee. maw. NKC Leden zijn NIET allemaal heilig, frappant is dat dit lid een fikse sticker van NKC op de camper geplakt hebt. Ik denk dat de opvoeding tekort is geschoten.
Goed van de NKC om dit zo onder de aandacht te brengen; hoop dat de beoogde doelgroep óók wordt bereikt.
Laten we met elkaar zuinig zijn op alle CP's en elkaar er eventueel op aanspreken wanneer 'iets niet kan'.

Geweldige actie, mooi idee. Zou inderdaad niet nodig moeten zijn, maar ik ben blij dat jullie je daar niet door laten afschrikken. Nu hopen dat anderen dit voorbeeld volgen.
Ik ruim ook regelmatig troep van anderen op. Natuurlijk zou ik graag willen dat iedereen zijn eigen rommel opruimt. Maar als ik het zie liggen voel ik mij verantwoordelijk voor de natuur waarin deze rommel achterblijft.
We hebben de afgelopen jaren zeer veel leuke camperaars ontvangen maar ook veel te vaak hufterig gedrag:
- een 1 krijgen omdat je op dat moment even boodschappen aan het doen bent dus even niet bij de receptie
- gast die je 4wk geleden begeleidt en vervolgens niet komt inchecken en volgende dag vertrekt zonder te betalen
- schade rijden op je terrein (bloembakken stuk rijden) en niets zeggen
- honden gaten laten graven maar ze niet dicht gooien bij vertrek
-container volledig vol storten met plastic vloerkleden of complete stoelende
- electriciteit stekkers mollen zonder iets te zeggen
- extreem stroom verbruik waardoor schakelaars uitslaan, niks zeggen en anderen laten tobben
-kapot glas op gras en in heg
-vuil water laten weglopen bij wegrijden
-chem toilet ledigen maar niet even met slang schoon spoelen dus toiletpapier resten (heel vaak)
- slang niet terug hangen zoals gevonden (heel vaak)
-houding dat je 24u/dag de receptie bezet moet hebben op het (onverwachte ) moment dat ze arriveren
Zeker ook nkc leden !!
Enn, als we zelf rommel zien, ook even opruimen dan!! Top actie!
Top actie!! Helemaal blij mee!
Er word gezegd , nu rustig met camperaars dus valt het mee. Als ik zie wat er al opgeruimd moet worden.... niet normaal. Kan het ook niet begrijpen. Neem je afvalzakje even mee. Je komt vast weer op een plek waar wel een container staat. En voor grijs water zijn ook genoeg plekjes. Gemiddeld kan er 100 liter in een tank. Voor die vol is heb je vast zo’n loosplek gehad. Alleen even timen.. Ik vind het heel jammer dat er mensen zijn die zo omgaan met de plekken. We kunnen er zoveel plezier van hebben. Als iemand het moeilijk vind op een plek zonder loos en vuilplekken, moet je daar niet gaan staan. Ja dat zijn de voordeligere plekken maar hou het dan netjes. En met de camper weg gaat juist ook om het gevoel van lekker zelfstandig staan en gezellig met de medecamperaars omgaan.. Lieve mensen ( die vervuilen) hou dus gewoon de camperplekken schoon. Wij gaan met de feestdagen met de camper genieten in Denemarken. Eens kijken hoe het daar gesteld is met de plekken. Allemaal alvast fijne feestdagen gewenst.
Als ze veroorzakers geen NKC lid zijn, wat waarschijnlijk zo zal zijn, dan krijgen ze dit niet mee. Andere media ook inschakelen?
Wij sluiten ons aan bij de vorige reacties, geweldig dat de NKC ook deze acties uitvoerd, dit had niet nodig moeten zijn. Hulde voor de uitvoerende mensen 💐👏
En als we nu die lui die rommel achterlaten gewoon eens met foto op de app zetten?
Mooie actie. Ben trots op mijn NKC
De aanleiding is droevig genoeg, maar wat een briljante actie!
top mensen, nu de overige camperaars stimuleren zich te gedragen als mensen die ervan houden om nog lang met hun camper te kunnen genieten van dit soot iniatieven.
Aan luilakken geen behoeften.
Topactie. #goedbezig (y)

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht