M+S geen winterband meer in Duitsland


In Duitsland is met ingang van dit jaar de regelgeving rondom winterbanden aangepast. Banden met alleen de aanduiding M+S (modder en sneeuw) worden niet langer erkend als winterbanden.


Banden die voorzien zijn van het zogenaamde Alpine symbool, een driepuntige bergtop met sneeuwvlok, zijn getest en voldoen aan de gestelde eisen. Alleen deze banden gelden vanaf 2018 als winterbanden in Duitsland.

Overgangsregeling

Om te voorkomen dat iedereen tegelijk nieuwe banden moet aanschaffen, is er een overgangsregeling. M+S banden met een productiedatum vanaf 1-1-2018 (af te lezen op de zijkant van de band) mogen niet meer worden gebruikt. Banden die eerder zijn gemaakt mogen nog gebruikt worden tot uiterlijk 30 september 2024.
Winterbanden zijn in Duitsland verplicht bij winterse weersomstandigheden. Wanneer je niet met winterbanden rijdt, riskeer je een boete van tussen de 60 en 80 euro. Ook kun je wanneer je bij een ongeval betrokken bent, aansprakelijk worden gesteld wanneer je niet aan de regels voldoet.

Reacties


Alpinesymbool:
https://www.vangent.nl/blogs/strengere-regels-winterbanden-duitsland
Peter van Merrienboer, op de band staat een zogenaamde DOT-code. Deze code bevat de week en het jaar van productie. Dus 5217 is week 52 van 2017
Kan geen datum vinden op de op de Vredestein Comtrac 1 en 2
Waar staat hij?
Wat leuk om ons campertje te zien op de foto hier.
Het was zo'n mooie reis toen
http://www.autoadviezen.nl/Winterbanden2.htm
Hoe ziet zo’n symbool er uit?

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht