Advertorial - Wat als uw camper te zwaar wordt

Zo’n 40% van alle campers is regelmatig te zwaar. U riskeert hierbij niet alleen een flinke boete of zelfs een rijverbod, maar u kunt ook problemen met uw verzekering krijgen als er onverhoopt wat gebeurt. Een overschrijding van de maximale as-last is tevens niet toegestaan.

WDT Services kan helpen, hieronder een veelvoorkomend voorbeeld:

  • Neem een camper op basis van een Fiat Ducato 36,5 light. Deze mag technisch 3.650 kg wegen, maar staat vaak, vanwege het B-rijbewijs wettelijk op 3.500 kg. WDT Services kan technisch en wettelijk gewicht naar 3.850 kg brengen, maar de camper kan ook naar 4.000 kg gebracht worden. Dat betekent 500 kg extra laadvermogen! Let op: u heeft in beide gevallen wel een C1-rijbewijs nodig. Tevens is een aanpassing aan de vering noodzakelijk.

VEILIGHEID

Omdat een hoger gewicht een negatieve invloed heeft op het weggedrag is vrijwel altijd een aanpassing aan de vering noodzakelijk. Als tevens de as-lasten verhoogd worden dan bekijken we of de huidige banden en velgen de verhoogde aslast kunnen dragen.

BENIEUWD WAT UW MOGELIJKHEDEN ZIJN?

Onze betrouwbare en ervaren dealers kunnen u het beste adviseren over welke vering het beste bij uw type camper past. Maak een afspraak bij één van onze dealers: