Advertorial - Sunlight geeft tips voor een berghutgevoel in de camper

Wie goed voorbereid in een campervan of camper naar winterwonderland vertrekt, kan wintersportdagen met een berghutgevoel en avontuur verwachten.

Vanuit de gezellige berghut rechtstreeks de skipiste op. Dat is vaak moeilijker te realiseren dan verwacht. Een geschikte, beschikbare hut vinden, de tocht naar boven regelen, bagage sjouwen... Dus waarom niet gewoon de camper ombouwen tot berghut?

Sunlight Adventure-crewlid Oli Dorn is in de zomer op de wandelpaden te vinden en in de winter op de berg aan het snowboarden. De getrainde timmerman en kunstliefhebber weet hoe hij zijn camper in een berghut kan veranderen - als een gezellig basiskamp direct op de piste. Zijn tips:

#1 De juiste kampeerplaats is echt heel belangrijk

Als je een camper of campervan bezit of huurt voor een skivakantie, moet je van tevoren de verwachtingen van de bestemming bepalen. Is er een gezinsvakantie gepland naast een rodelbaan en beginnerspistes, of ben je op zoek naar de ideale plek dicht bij de gedroomde poederpistes?

Oli Dorn reist het liefst in de winter naar het Zwitserse Engadin: "Ik ga graag met mijn gezin naar camping Morteratsch, die 365-dagen per jaar is geopend. Het biedt alles wat een wintersporter zich maar kan wensen. De skigebieden in de omgeving zijn allemaal bereikbaar met de gratis skibus. Na een lange dag op de piste kan ik mijn snowboard in de skikamer zetten.”

#2 Upgrading en uitrusting

Als je in de winter op de weg bent, heb je een voertuig nodig dat geschikt is voor de winter, voorzien van verwarming en koude-isolatie, zoals bij alle Sunlight-voertuigen het geval is.

"Als je een skivakantie combineert met vanlife, moet je de juiste sneeuwkettingen meenemen. Ik heb ook de gewoonte om altijd elektrische skischoendrogers mee te nemen - ze zijn gemakkelijk aan te sluiten in de camper of in de garage achterin."

#3 Tips voor creëren van een berghutgevoel

Om de avonden in een gezellige sfeer af te sluiten en dat berghutgevoel te creëren, is de camper snel om te bouwen. Een kleine vuurschaal voor het voertuig, een kaars of een tafelhaard zorgen voor de perfecte sfeer. Voeg behaaglijke dekens toe en natuurlijk sfeervolle lichtjes.

"Voor mij heeft winterkamperen zijn eigen speciale charme. In de zomer breng je zoveel mogelijk tijd buiten door, maar in de winter is mijn Sunlight T 68 nog meer mijn thuis. Buiten de duisternis, de stilte, de koude lucht, binnen mijn warme, gezellige huis met een berghutgevoel - precies waar ik wil staan en dat is in het beste geval precies waar de sneeuw perfect is..."

Het ideale voertuig voor een trip in de sneeuw is de Sunlight CLIFF 4×4 Adventure Edition. De CLIFF 4x4 heeft alle kracht om nieuwe terreinen te verkennen.