Advertorial - Deze e-bike neem je gemakkelijk met je mee!

Nederland is een heerlijk fietsland. We fietsen naar school, naar ons werk of maken een mooie tocht door de polder. Vind je het heerlijk om een ander gebied te verkennen op de pedalen, maar ontzie je het gesteggel met die fietsendrager achter op je auto of camper? Dan is er goed nieuws: je vouwt je e-bike op en legt hem in de kofferbak van je auto of de garage van je camper.

Het Nederlandse bedrijf Lacros levert elektrische vouwfietsen van oerdegelijke Hollandse makelij. In tegenstelling tot de oldskool vouwfietsjes die we kennen van de treinreiziger, ligt bij de Lacros elektrische vouwfiets de focus op kwaliteit en comfort. Daarnaast hebben ze als praktisch voordeel dat je ze heel eenvoudig op kunt vouwen.

Makkelijk meenemen

Zo’n opvouwbare e-bike heeft als groot voordeel dat je hem makkelijk in de kofferbak legt, in de camper of caravan schuift of meeneemt op je boot. Bovendien zijn de elektrische fietsen van Lacros ideaal als je in de stad woont of weinig opslagruimte hebt: je zet de fiets na gebruik zo in de trapkast.

De fiets heeft twee vouwfases, in de eerste fase maak je hem plat, waardoor je verlost bent van het geworstel om je fiets uit de bergruimte te krijgen omdat hij met de trappers of het stuur ergens achter blijft hangen. Is alleen een ‘platte fiets’ niet voldoende, kan je ervoor kiezen om verder te gaan met de tweede fase, waarbij je het frame vouwt en de fiets nog compacter en kleiner maakt.

Mocht je de elektrische vouwfiets van Lacros toch het liefste op de fietsendrager willen vervoeren, dan is dit geen enkel probleem.

Lage opstap

Op een elektrische fiets haal je met dezelfde inspanning een hogere snelheid dan met een reguliere fiets. Dat is fijn, maar brengt ook een zeker risico met zich mee. En hiermee komen we bij het volgende pluspunt van de Lacros elektrische vouwfiets: de gangbare fiets heeft 28 inch wielen met de daarbij behorende hoge opstap, maar de elektrische vouwfietsen van Lacros hebben kleinere wielen en daarmee ook een lagere op- en afstap, waardoor je sneller met beide voeten op de grond staat en nare valpartijen voorkomt.

Boodschappentassen en kinderzitjes

De opvouwbare e-bikes zijn beslist niet alleen bedoeld voor uitstapjes, maar worden gemaakt voor dagelijks gebruik. Dat betekent dat je gewoon standaard tassen aan de bagagedrager kunt hangen voor al je boodschappen, maar ook dat je er prima een kinderzitje op kunt plaatsen of een fietskar achter kunt hangen.

De A-kwaliteit accu’s hebben een bereik van meer dan honderd kilometer en het frame van elk model is voor iedereen op maat te verstellen. Heel eenvoudig en zonder gereedschap. Wil je meer weten? Of een proefrondje rijden op verschillende modellen? Breng een bezoek aan de showroom aan de Nieuwe Eerdsebaan 16 in Schijndel. Hier ben je iedere maandag tot en met zaterdag welkom voor uitleg, een gedegen advies en natuurlijk een proefrit.