Milieuzones in Europa

Ga je binnenkort op pad met de camper, verdiep je in de milieuregels van de regio’s waar je naartoe gaat. Zo weet je waar je mag rijden met een diesel en welke maatregelen je eventueel kunt nemen.

Zeker als je van plan bent steden of dichter bewoonde gebieden te doorkruisen, is het goed hiernaar te kijken. In 2020 zijn er regels gewijzigd voor milieuzones in bijvoorbeeld België en Spanje. Wil je bij onze zuiderburen de stad Gent met de camper bezoeken, dan zul je de camper moeten registreren. Doe je dat niet, dan loop je kans op een boete. In Spanje heeft Barcelona sinds dit jaar een milieuzone. Wil je de stad niet in en volg je de rondweg dan is er geen actie nodig. Wil je wél de milieuzone binnen met de camper dan moet het kenteken worden geregistreerd.

Voor de diverse Duitse en Franse milieuzones is al een aantal jaar een sticker nodig als je een milieuzone binnen wil. De Duitse Umweltplakette en de Franse Crit’Air kun je het beste vanuit huis bestellen. Dat geldt zeker voor de Franse sticker, die is goedkoper te bestellen via de website van de Franse overheid. Bij een andere aanbieder kan de prijs soms het zesvoudige zijn van de nog geen vijf euro die je via de Franse overheidssite ervoor moet betalen.

Voor meer informatie kijk op de pagina's met landeninformatie.