Twaalf nieuwe camperplaatsen

De afgelopen maand zijn er twaalf nieuwe camperplaatsen geopend, waarvan zeven in Nederland en vijf in België. Een van deze bevindt zich in Recreatiepark DarperEs in Westerveld in Drenthe. De locatie is geschikt voor 24 campers met een maximale lengte van twaalf meter. Sanitaire voorzieningen zijn aanwezig en deze locatie beschikt over wifi en stroom.

De nieuwe camperplaats is op vrijdag 11 augustus van start gegaan. “Er was een tekort aan camperplaatsen, aangezien het aantal campers groter was dan het aantal beschikbare plaatsen”, vertelt de Henriët Struik, die de locatie met haar echtgenoot Leo Struik opzette. “Deze locatie was oorspronkelijk een veeteeltbedrijf, maar wij hebben het omgebouwd tot een recreatiepark.”

De omgeving is landelijk, ruim en rustig. “Het is een zeer afwisselende omgeving en Dwingeloo, Giethoorn en Koloniehof zijn makkelijk te bereiken vanaf hier. In de directe omgeving zijn geen snelwegen.” Met ruime plaatsen voor campers willen de eigenaren het landelijke karakter op deze locatie accentueren.

Steenwijk ligt op 7,5 kilometer afstand en Meppel bevindt zich op 15 kilometer. Struik: “En met het Holtingerveld op loopafstand is de omgeving heel verrassend, waardoor het een uitstekende locatie is voor fietstochten en wandelroutes.” De sitecode van Recreatiepark DarperEs op Campercontact is 107007. Een overzicht van de overige nieuwe camperplaatsen is te vinden op de website van de NKC.