Buscampers Hannes en Grote Hannes: hotel chic op wielen

Het Duitse verhuurbedrijf Hannes Camper produceert sinds dit jaar zelf buscampers met een geheel eigen signatuur. De voorliefde voor 'hotel chic' komt niet alleen naar voren in de verhuurvloot van Hannes Camper, maar ook de eigen buscampers Hannes en Grote Hannes onderscheiden zich van andere buscampers door een premium design.


Hannes Camper vindt dat camperen ook luxe mag zijn. Daarom besloot het bedrijf luxueuze buscampers te laten bouwen in Slovenië. Voor de inrichting werd de prjiswinnende Sloveense interieurontwerper Luka Zajc ingeschakeld.

Twee modellen

De Duitse camperbouwer biedt twee modellen: Hannes en Grote Hannes. Beide staan op de Citroën Jumper met een flinke 165-pk-motor. Hannes is 5,99 meter lang en is uitgerust met een dwarsbed van 187 bij 150 centimeter. Grote Hannes is 37 centimeter langer en heeft een bed in lengterichting van 187 bij 185 centimeter. Beide campers hebben vier zitplaatsen. Een slaaphefdak is optioneel.

Het interieur kan de vergelijking met een hotelkamer goed doorstaan. De indirecte verlichting zorgt voor veel sfeer in de hele camper. De keuken heeft twee kookpitten en een koelkast van 70 liter. De badkamer sluit met een lamellendeur. Opvallend zijn de kranen in de keuken en badkamer: van het merk Grohe en uitgevoerd in matzwart. De wastafel is van echt glas gemaakt.

De Hannes en Grote Hannes zijn niet verkrijgbaar in Nederland. Wel zijn er verkooppunten in Duitsland, Oostenrijk en Italië waar je rond de 92.400 euro neertelt voor de Hannes. Daar komt dan nog wel bpm bij.