Yucon vliegt uit met K-Peak 4x4 bucsamper

De Duitse Yucon spreidt zijn vleugels en laat de toevoeging Frankia vallen. De buscamper blijft bij het moedermerk, maar vliegt zelfstandiger uit en komt met de avontuurlijke 4x4-buscamper K-Peak.


De metallic grijze robuuste camper staat op de Mercedes-Benz Sprinter. De indelingen 6.0 en 7.0 komen met enkele bedden, terwijl de 6.0 BD een dwarsbed biedt. De Yucon K-Peak 6.0 BD en 7.0 kunnen optioneel nog worden uitgerust met een slaaphefdak.

De Yucon K-Peak is uitgerust met een motor van 190 pk en er is veel bodemvrijheid, doordat de buscamper extra hoog op zijn wielen staat. Ruimte voor grote bagage ontstaat door de deels op te klappen bedden.

Verder heeft de K-Peak een negentrapsautomaat en 360-graden-parkeerhulp. De camper is uitgerust met dieselverwarming, een 90 watt-zonnepaneel en een LiFePo4-accu van 300 Ah. De bedden achterin zijn voorzien van een zonematras en een Froli-schotelveersysteem.

In de buscamper is verder alles te vinden: een badkamer met douche, toilet en spiegelkast, een keuken met een verlengbaar werkblad en een compressorkoelkast van 69 liter. Optioneel zijn onder meer een luifel en een omvormer van 3.000 watt leverbaar.

De Yucon K-Peak is verkrijgbaar vanaf zo’n 143.495 euro en wordt verwacht in 2024.