NKC plant bomen ter compensatie van CO2-uitstoot

Een groep NKC-medewerkers heeft vorige week 125 bomen geplant in het bos van Landgoed Prattenburg in Veenendaal. De NKC heeft een samenwerking met Stukje Natuur, een non-profit organisatie van natuurliefhebbers die zich inzet voor hoogwaardige natuurontwikkeling in heel Nederland. Idee is dat de NKC met het planten van bomen de CO2-uitstoot van de bedrijfsvoering compenseert. Zo ontstaat een NKC-bos met een bijzonder biodiversiteit.

Gewapend met de Finse uitvinding PottiPuki, waarmee je zonder schep snel een boom kan planten, ging het team aan de slag. Na ruim een uur planten stonden er maar liefst 125 kleine douglas-bomen.  Marieke van Dijl, programmaleider duurzaamheid van de NKC, kijkt terug op een geslaagde en leerzame middag, die in het teken stond van duurzaamheid. “Medewerkers waren blij verrast door het goede gevoel dat de boomplantmiddag opleverde. Dat ze zelf een boom planten op een plek in het bos waar ze terug kunnen komen en dat ze meebouwen aan de diversiteit van het bos geeft voldoening.”

De NKC heeft over 2021 en 2022 de CO2-uitstoot van de interne bedrijfsvoering gecompenseerd bij Stukje Natuur. Van de camperreizen die de NKC organiseert en uitvoert in 2023 wordt de CO2-uitstoot ook op deze manier gecompenseerd. Iedere reiziger kan per groepsreis onder data & prijzen op NKC.nl zien hoeveel bomen er worden geplant na zijn reis. Stukje Natuur is een non-profit organisatie van gedreven natuurliefhebbers die zich inzet voor hoogwaardige natuurontwikkeling door heel Nederland.