Gratis camperweegdag in Den Bosch op zaterdag 7 mei

In navolging van de goedbezochte edities in voorgaande jaren, organiseert de NKC ook in 2022 weer verschillende gratis camperweegdagen. Onder het motto Weet wat je weegt is de weegbrug aanstaande zaterdag 7 mei van 10.00 tot 14.00 uur in Den Bosch te vinden. 

Voor een representatief weegresultaat raadt de NKC deelnemers aan om met een beladen, reisklare camper naar de weegbrug op het terrein van Maaspoort Sports & Events (Marathonloop 1) in Den Bosch te komen. Deelname is gratis en zonder aanmelding voor iedereen toegankelijk.

Circa een derde van de campers te zwaar
Uit de weegcampagne van 2021 bleek dat ruim een derde van de gewogen campers met overgewicht te kampen had. Die verhouding lijkt zich dit jaar - op basis van de eerste twee weegdagen in respectievelijk Heerlen en Groenlo (zie ook bovenstaande videoregistratie) - door te zetten. Ook tijdens de NKC Camperdriving experience van 30 april bleek zo’n dertig procent van de gewogen campers te zwaar.

Resterende data en locaties Weet wat je weegt
In de aankomende weken is de weegbrug nog op de volgende locaties te vinden:
• Zaterdag 7 mei van 10.00 tot 14.00 uur in Den Bosch
• Zaterdag 21 mei van 10.00 tot 14.00 uur in Nieuwegein
• Zaterdag 4 juni van 10.00 tot 14.00 uur in Roosendaal
• Zaterdag 11 juni van 10.00 tot 14.00 uur in Haren

Voor meer informatie over beladen, veiligheid en afslanktips voor de camper kunnen geïnteresseerden terecht op de Weet wat je weegt-campagnepagina.

In België vindt komende zaterdag op vijf plaatsen in Vlaanderen een vergelijkbare actie plaats: in samenwerking met de politie en een aantal garagebedrijven biedt de vrijetijdsvereniging Pasar een gratis vakantiecheck-up voor caravans en campers, waarbij ze ook worden gewogen. Verder wordt er gekeken naar zaken als de gasinstallatie, kogeldruk en banden. De politie verstrekt informatie over wet- en regelgeving, maar deelt geen boetes uit.