NKC houdt camperweegdag in Roosendaal

In het kader van de weegcampagne van de NKC zijn camperaars aanstaande zaterdag welkom in Roosendaal om hun camper te laten wegen. Op 4 juni staat de weegbrug tussen 10.00 tot 14.00 op parkeerplaats De Stok.

De NKC voert de campagne om camperaars bewust te maken van het gevaar van een te zware camper. De weegdag in Roosendaal is de vijfde uit een serie van zes weegdagen, verspreid door het land. De NKC neemt twee mobiele weegbruggen mee, waarop camperaars hun camper kunnen laten wegen. Voor een representatief weegresultaat raadt de NKC deelnemers aan om met een beladen, reisklare camper naar de weegbrug te komen. Deelname is gratis en zonder aanmelding voor iedereen toegankelijk.

Veel onwetendheid

Tot nu toe blijkt ongeveer een derde van de campers te zwaar beladen. Bij de goedbezochte campagnedag in Nieuwegein, viel het de NKC op dat sommige camperaars niet goed waren ingelicht bij de aanschaf van hun camper. Tjerk Hiddes, camperweger bij de NKC: “De meeste campers mogen volgens het kenteken 3.500 kilogram wegen. Als je camper leeg dan al 3.350 kilogram weegt, kom je nooit uit met je bepakking.” Mensen reageerden verbaasd op het hoge gewicht van hun camper. “Er waren mensen bij die geen idee hadden dat het leeggewicht zo hoog was. Uiteraard hebben kopers zelf de verplichting om onderzoek te doen naar wat ze kopen, dus ook naar het gewicht. Maar de camperverkopers kunnen hier ook een rol in spelen. Zij zijn er ook bij gebaat dat iedereen veilig de weg op gaat met een camper.”

Wegen tijdens proefrit

De NKC raadt aspirant-kopers daarom altijd aan tijdens een proefrit naar een weegbrug te rijden. “Dan kun je achteraf nooit voor verrassingen komen te staan en weet je wat je camper weegt.”

In de aankomende weken is de weegbrug nog op de volgende locaties te vinden:

  • Zaterdag 4 juni van 10.00 tot 14.00 uur in Roosendaal
  • Zaterdag 11 juni van 10.00 tot 14.00 uur in Haren

Voor meer informatie over beladen, veiligheid en afslanktips voor de camper kunnen geïnteresseerden terecht op de Weet-wat-je-weegt-campagnepagina.