NKC van start met zes camperweegdagen

Onder het motto Weet wat je weegt gaat de NKC komende zaterdag 16 april in Heerlen van start met een weegcampagne, waarbij camperaars hun camper kosteloos kunnen laten wegen. De komende weken vinden er nog vijf van deze weegdagen plaats, verspreid over het hele land.

WWJW1

Met de weegcampagne wil de NKC de drempel naar de weegbrug verlagen en de bewustwording rond het thema veiligheid verhogen. Te meer omdat uit de campagne van 2021 bleek dat ongeveer een derde van de gewogen campers met overgewicht te kampen had. “Camperen is ontzettend populair. Er is afgelopen jaar wederom een recordaantal campers verkocht en niet alle nieuwe camperaars verdiepen zich in de gewichten van hun camper. Daarom is het belangrijk om aandacht te blijven vragen voor dit thema”, zegt NKC-directeur Stan Stolwerk.

Rijstabiliteit
De camperaar riskeert met een overbeladen camper niet alleen een boete, maar bovenal beïnvloedt een te hoog gewicht de rijstabiliteit. Ook het verminderde remvermogen kan tot onveilige situaties leiden. Een beladen onderwerp dus.

Een camper is overbeladen als hij inclusief inzittenden en bagage zwaarder is dan de toegestane maximummassa die op het kentekenbewijs staat. In Nederland mag je met een B-rijbewijs een voertuig besturen met een toegestane maximummassa van hooguit 3.500 kilogram.

Weet wat je weegt
Voor een representatief weegresultaat raadt de NKC deelnemers aan om met een beladen, reisklare camper naar de weegbrug te komen. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Alle data, locaties en tijdstippen van de camperweegdagen staan vermeld op de pagina van de campagne Weet wat je weegt.