Legionella in de camper in Kampeerauto 4

Ziek worden na het nemen van een douche in de camper: je verwacht het niet, toch kan het zomaar gebeuren. In de nieuwe Kampeerauto lees je hoe een besmetting met de legionellabacterie te reduceren is. En in deze editie staat meer over de waterhuishouding in de camper. Zo zette een van onze redacteuren hulpmiddelen om de het water in de watertank helder te krijgen en te houden op een rijtje.

En Kampeerauto zou Kampeerauto niet zijn zonder de gevarieerde reisverhalen. Zo rijden we de Route Napoléon van noord naar zuid en bekijken we de bergtoppen aan zowel de Franse als Spaanse kant van de Pyreneeën. In Nederland is het prima zwerven door Midden-Limburg, met een uitstapje over de grens met Duitsland. Nederland telt redelijk wat openluchtmusea. In dit magazine kun je lezen welke zich prima lenen voor een bezoek, in combinatie met een weekendje weg.

En voor wie onderweg van het mooie uitzicht wil blijven genieten, laten we zien met welke middelen je de ramen mooi en krasvrij kunt houden.

In de vaste rubriek Signalement lees je deze keer de review van de winnaar van de verkiezing Kampeerauto van het jaar in de categorie buscamper: de Pössl Summit 540 Shine.

Verder lees en zie je in de nieuwe rubriek Slim geklust hoe je de douchekop- en slang zelf eenvoudig kunt vervangen. Meer weten over zelf klussen aan je camper? Op nkc.nl staan inmiddels meer dan zestig klussen die je zelf kunt uitvoeren.

Dit en meer campernieuws staat in de nieuwe Kampeerauto 4-2022 die vanaf 26 april bij NKC-leden op de mat ligt.

Het magazine is digitaal te lezen via de app NKC Magazine en op de website.