De tocht der tochten ‘giet oan’ voor camperaars

‘It giet oan’. Sinds 1 september is het mogelijk om de Camperelfstedentocht te rijden. Een lang gekoesterde wens van velen en deelnemers sponsoren met deze rit ook meteen de Maarten der Weijden Foundation. De tocht is een initiatief van Camperplaats Leeuwarden. Vijf camperplaatsen doen hieraan mee.

 

Dagenlang zoet

Schaatsend, fietsend, lopend en zelfs zwemmend: de Elfstedentocht is al op verschillende manieren afgelegd. Deze met de camper is er eentje waar je dagenlang zoet mee bent. Op de route liggen leuke winkels, restaurants en wandel- en fietsroutes op mooie plekken. Ook krijgen camperaars allerlei Friese extra’s, zoals roggebrood en toast van Van der Meulen. Voor de liefhebbers wordt in Bolsward gratis een Sonnema Berenburg ingeschonken. Deelnemers ontvangen allerlei tips over wat er in de elf steden allemaal te beleven is.

Stempelkaart

Er is ook een knipoog naar de echte Elfstedentocht. Camperaars kunnen bij de elf stempelposten een stempel op hun kaart halen. Wanneer deze vol is, maken de deelnemers kans op mooie prijzen. Het startpunt, het startmoment en de duur van de reis is voor iedereen vrij te bepalen. Deelname aan deze tocht der tochten voor camperaars is gratis.

Uniek

Margreet Dröge van Campingplaats Leeuwarden nam het initiatief. Haar gasten hadden al vaak aangegeven dat een Elfstedentocht met de camper erg leuk kan zijn. “Het ontbrak nog aan een platform waarop alle praktische informatie voor camperaars stond en waar camperaars geïnspireerd worden om de steden op een unieke manier te kunnen beleven”, vertelt ze.

Overnachten

Dröge werkt samen met Camping De Domp in Sneek, Camping Sudersé in Workum, Camping de Zeehoeve in Harlingen en Camperplaats Stavoren. “Om deze route gratis te kunnen blijven aanbieden met de extra’s onderweg is het van belang om te overnachten bij de deelnemende camperplaatsen”, vertelt Dröge.

Kankeronderzoek

Bij iedere volle stempelkaart wordt een bedrag gedoneerd aan de Maarten van der Weijden Foundation, die het geld besteedt aan kankeronderzoek en -projecten. In 2019 zwom Maarten van der Weijden de Elfstedentocht om geld in te zamelen voor zijn foundation. Zelf een financiële bijdrage leveren kan via de actiepagina op www.camperelfstedentocht.nl.