8 Tips voor wanneer je de camper uit de stalling haalt

De lente staat voor de deur en dat betekent dat veel camperaars hun camper uit de stalling halen. Daarbij is het handig om een aantal dingen te controleren, voordat je op pad gaat. De NKC geeft de volgende tips.

  1. Check de bandenspanning en pomp de banden zo nodig op.
  2. Controleer de vloeistoffen: motorolie, remvloeistof, ruitensproeiervloeistof, koelvloeistof en vul waar nodig bij.
  3. Controleer de verkeersverlichting. Schakel alle verlichting in en loop een rondje om de camper. Let ook op de toplampen en de achteruitrijverlichting.
  4. Controleer of alle sloten en grendels het nog doen van de ramen en deuren.
  5. Laat enkele minuten water in de watertanks stromen met de afsluiter geopend, zodat eventuele bacteriƫn kunnen wegspoelen. Sluit daarna de tankafsluiter en vul het systeem net voldoende om de pomp in werking te kunnen stellen. Open alle waterkranen en zet daarna pas de waterpomp aan, zodat het systeem op druk komt. Laat flink wat water door de leidingen stromen. Sluit de kranen en controleer of de pomp weer in ruststand komt.
  6. Controleer het gasleidingnet op lekkages. Test gelijk ook het kooktoestel en koelkast, als deze op gas werkt. Tip: start eerst het kooktoestel zodat het gas goed kan doorstromen en schakel daarna pas de koelkast in. Controleer ook of de kachel werkt.
  7. Laad eventueel de huishoud- en startaccu op, bijvoorbeeld door de camper 48 tot 72 uur aan te sluiten op walstroom.
  8. Voor het wegrijden is het belangrijk om te controleren of de spiegels in de juiste stand staan. Laat de motor even rustig warm worden. Vermijd te hoge toeren.

Meer tips

Ben je benieuwd naar nog meer tips? Bijvoorbeeld over de airconditioning of de schotel? Op deze pagina van advies kun je meer informatie vinden.