Nieuwe camperplaats in het Friese Oudega

Harmke de Vries en Walter van Ginkel openen komend weekend camperplaats Brêgeham Recreatie in het Friese plaatje Oudega. Voorlopig hebben ze toestemming gekregen voor tien plaatsen, maar ze hopen dit aantal in de toekomst nog uit te breiden.

In 1968 kochten de opa en oma van De Vries de boerderij. Vijftig jaar later, in 2018, namen De Vries en Van Ginkel de boerderij van hen over. De Vries: “Ik heb tot mijn 18de in Oudega gewoond en ben hier ook mijn man tegengekomen. Samen zijn we vervolgens ergens anders gaan wonen, maar ik heb altijd gezegd: als ik in het huis van opa en oma kan wonen, dan wil ik terug naar Oudega.”

En nu realiseren de twee samen hun droom. De Vries: “Mijn man wilde altijd al een camping openen, dus toen we de boerderij kochten, hebben we meteen gekeken wat voor recreatiebedrijf we erbij konden doen. We zijn gaan zitten samen met een architect en zijn tot dit plan gekomen.” Ze willen vijf luxe vakantiehuisjes bouwen, vijf appartementen inrichten op de bovenverdieping van hun hoofdgebouw en in de toekomst willen ze plek bieden aan vijftien campers.

Leuk feitje: de boerderij krijgt zijn vorige bestemming terug. “Want de mensen waar mijn opa en oma ooit de boerderij van kochten, hadden een kampeerboerderij”, vertelt De Vries. Op dit moment zijn de verschillende locaties nog in aanbouw, maar de plekken voor de campers zijn al klaar. De Vries en Van Ginkel wachten nog op de vergunning voor het hoofdgebouw, waar onder andere het sanitair moet komen. Ze hebben noodsanitair neergezet, zodat iedereen kan douchen en gebruik kan maken van het toilet.

De sitecode van camperplaats Brêgeham Recreatie op Campercontact.com is 99105.