Thule roept luifels terug

Thule roept bezitters van een luifel van het model TO 8000 en TO 9200 op om naar de dealer te gaan voor een aanpassing. Gebleken is namelijk dat de luifel spontaan kan uitrollen, ook tijdens het rijden.

Op het productielabel is te zien wanneer de luifel is geproduceerd.

Extra vervelend is dat de luifels dan ook niet meer handmatig in te draaien zijn. Het gaat om luifels die zijn geproduceerd in de periode van juni 2016 en juli 2019 en die zijn voorzien van een geïntegreerde 220V Nice buismotor.

Handvol incidenten

De actie is op gang gekomen nadat zich een handvol incidenten heeft plaatsgevonden, meldt woordvoerder Harry Bos van Thule. “Daarbij heeft zich voor zover bekend geen persoonlijk letsel voorgedaan.” De terugroepactie loopt al een tijdje, maar nog niet alle klanten hebben zich gemeld. Hoeveel ondeugdelijke luifels er nog in omloop zijn, wil hij niet zeggen. “We zitten op schema. Laten we hopen dat bij het aanbreken van het voorjaar iedereen zich heeft gemeld.”

Wie zich met een dergelijke luifel meldt, krijgt als noodoplossing een beveiligingskit aan de luifel gemonteerd, die het uitrollen van de luifel blokkeert. De definitieve oplossing is dat de dealer de motor uitbouwt en een ring vervangt, die het probleem veroorzaakt.

Meer informatie

Op het productielabel is te zien wanneer de luifel is geproduceerd. De terugroepactie geldt ook voor luifels die later zijn voorzien van een buismotor uit dezelfde periode, maar niet voor luifels die zijn voorzien van een motor op 12 volt. Meer informatie is te vinden op de site van Thule.