Hoogste schorsingstarief camper vervalt

Wie binnen een jaar na de aanvang van een schorsing het kenteken van de camper opnieuw schorst, betaalt vanaf vandaag het normale tarief van 73,10 euro en niet langer het verhoogde tarief van 120,10 euro.

Dat heeft de RDW aan de NKC bevestigd. Voor campers ouder dan vijftien jaar blijft het lagere tarief van 24,10 euro gelden.

Goed nieuws voor camperaars

Afschaffen van het hoge tarief is goed nieuws voor camperaars die gewend zijn het kenteken van hun camper tijdens de stallingsperiode te schorsen. Om te voorkomen dat ze het hoge tarief betaalden, moesten ze altijd goed opletten dat ze niet net even te vroeg waren met de schorsing. Dat hoeft nu niet meer.

Apk-plicht vervalt

Bij het schorsen van een kenteken vervalt de apk-plicht en is er geen wegenbelasting meer verschuldigd. Ook is het niet meer verplicht om een WA-verzekering te hebben, al bieden niet veel verzekeraars de mogelijkheid om een polis op te schorten. Ook blijft het raadzaam om de camper tegen zaken als brand en diefstal te verzekeren.

Droomcamper bouwen

Een tweede verandering is dat het vanaf vandaag mogelijk is om een voertuig in één keer twee of drie jaar te schorsen, in plaats van ten hoogste voor een jaar. Daarbij brengt de RDW het normale verlengingstarief van 24,10 euro per jaar in rekening. Het is dus niet goedkoper, maar wel makkelijker: wie vergeet een schorsing te verlengen, krijgt immers een aanslag voor de wegenbelasting en riskeert een boete voor een verlopen apk. Deze maatregel is vooral prettig nieuws voor mensen die er een meerjarenplan van maken om hun droomcamper te bouwen.

Alle informatie is te vinden op de adviespagina van de NKC of check het filmpje hieronder.