Schorsen camper


De camper kan geschorst worden als deze (tijdelijk) niet meer op de openbare weg komt.

Het schorsen van de kampeerauto

Onderstaande plichten zijn gedurende de schorsing niet meer nodig:

  • APK
  • WA-verzekering
  • motorrijtuigenbelasting

Regel met de verzekeringsmaatschappij het beëindigen of opschorten van de verzekering. Het voertuig moet dan eerst geschorst zijn. Het is raadzaam het voertuig wel te verzekeren tegen diefstal, brand, beschadiging, enzovoort.

Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen is het tijdelijk schorsen van de verzekering niet mogelijk. Uw verzekeringsagent kan hierover uitsluitsel geven.

Hoe kan ik schorsen?

Voor het schorsen van een kampeerauto worden kosten berekend. Voor een camper die op kenteken als personenauto is geregistreerd en niet ouder is dan 15 jaar betaal je het normaaltarief (in 2019  € 73,10). Voor een camper ouder dan 15 jaar geldt het laagtarief (in 2019 € 24,10). Als de camper als bedrijfsauto op kenteken staat en een toegestane maximum massa heeft boven 3500 kg is ook het laagtarief van toepassing.
Vanaf 2019 is er geen verhoogd tarief meer van toepassing als een camper, met normaaltarief, binnen een jaar na het ingaan van de vorige schorsing opnieuw geschorst wordt.
Ook kan er vanaf 2019 voor gekozen worden een voertuig 1, 2 of 3 jaar te schorsen. Voor het tweede en derde jaar geldt dan het laagtarief.

De minimale schorsingsperiode is 1 maand. Het opheffen van de schorsing is kosteloos.

Uitgebreide informatie via onderstaande links